004369911060985

A Japán hölgyek szépségét, világszerte csodálják, amit gyakran a genetikával indokolnak. Ha volt már olyan pillanat, hogy rácsodálkoztál a japán nők makulátlan és tökéletesen sima bőrére, akkor ideje megtudnod a titkaikat!

szépség japan nők


Nem, nem a genetikában van a titok,  a japán nők már egészen kisgyerekkoruk óta tanulják a szépségápolás titkait. Ez számukra egyfajta rituálé, ami testi-lelki megtisztulás is egyben.

Nagy gondot fordítanak a kitűnő kozmetikai szerek kiválasztására, viszont ezeket nem az áruk alapján, hanem az összetevőjük szerint döntenek.

Fontos számukra, hogy az alapanyag a természetből származzon. A legfontosabb alapelvük a megelőzés, ezért is nagy hangsúlyt fektetnek a fényvédők használatára, mely kiszűri a napból érkező káros sugarakat.

A japán szépségápolás az régi hagyományokra vezethető vissza, így szívesen választják azokat a termékeket, amiben az akkoriban használt alapanyagok is megtalálható.

japan szépség ápolás

Ilyen például a zöld tea, amit nem csak a teaszertartásaikban, hanem a szépségápolásban, külsőleg is alkalmazzák. Hiszen antibakteriális és antioxidáns tulajdonsága miatt nagyon hatékony az öregedés csökkentésre és az akne kialakulása ellen.

Régen rendszeresen használták a rizs szépítő erejét is. A nyers rizst leöblítették és a megmaradt vízzel az arcukat és a hajukat mosták. A rizsben lévő hatóanyagok táplálják a bőrt és megakadályozzák a ráncok kialakulását. Ezért nincs semmi meglepetés abban, hogy a rizs nagyon sok japán kozmetikai termék alapja.

zöld tea japan szépség ápolás

Egy másik nagy báziscsoport a kamélia olaj.  A növény magjából vonják ki a vitaminokban, polifenolokban és antioxidánsokban gazdag olajat, amely javítja a bőr tónusát, hidratál, csökkenti a finom ráncokat. Kollagén tartalma jó a striák és a hegesedés ellen.

kamélia japan szépség ápolás

Különböző szépítő vizeknek is nagy tradíciója van, ami gyakorlatilag nem más, mint virágkivonatok vagy különleges teák, amelyek vitalizálják és széppé varázsolják a bőrt.

Az összetevők mellett fontos szempont még, hogy az arcápolás egy wellnesshez hasonlítson igazi kikapcsolódást nyújtson.

Az arcbőr alapos tisztításánál és a krémek, hidratálók, olajok felvitelénél is ügyelnek rá, hogy gyengéden nyúljanak az arcukhoz. Nagy hagyománya van az arcmasszázsnak a finom kézmozdulatok használatának is. 

Végül nem szabad megfeledkezni az egészséges táplálkozás és a megfelelő életmódról sem. Törekedni kell a kellő mennyiségű alvásra, rendszeres testmozgásra, megfelelő étkezésre, optimális folyadékbevitelre.

japan szépség ápolás japán nők haj áploás

Nálunk is kaphatsz pár szépségápolási terméket és a lista csak bővül, folyamatosan!

japán arcmaszk