004369911060985

A japán kávézási szokásokról korábban már írtunk, most azonban egy különleges brandet veszünk górcső alá, ami a szigetországot is meghódította. Ők pedig magukévá tették. Lássuk, milyen a Starbucks Japánban!

Starbucks Japánban: honnan indult és hová érkezett?

A Starbucks a japán nemzet életében egyfajta kultusszá nőtte ki magát. 1996-ban nyílt meg az első kávézójuk Ginzában, azóta pedig töretlen a lelkesedés iránta. Az újonnan nyíló üzletek előtt kilométeres sorok állnak arra várva, hogy bejussanak a hőn áhított Starbucksba.

Japánban ma már ezernél is több Starbucks található. A világ legnagyobb Starbucks kávézója is Japánban található, Meguróban, amelyet 2019-ben nyitottak meg. Nyitás előtt lottószelvényeket lehetett vásárolni, és a nyertesek külön bejárást kaptak az üzlet megtekintésére. 

A Starbucks – hasonlóan egyébként más üzletláncokhoz – a szigetország képére formálódott: egyedi, csak Japánban kapható kávékülönlegességeket is felszolgálnak, emellett építészetileg is különleges és innovatív megoldásokkal álltak elő. Némely kávézó kívülről inkább valamiféle történelmi emlékhelyhez hasonlít, de természetesen ez adja az üzlet egyediségét.

Forrás: https://www.timeout.com/tokyo/restaurants/the-most-beautiful-starbucks-in-japan

Kiemelt kép: Pinterest