004369911060985

Az Atelier (アンダーウェア, Andāwea, jelentése: Fehérnemű) egy 2015-ös japán Netflix televíziós dráma, amelyet a Fuji Television készített.

filmajánló japán film atelier

A cselekmény középpontjában egy fehérnemű forgalmazó cég, az Emotion áll, amely prémium minőségű fehérneműket forgalmaz személyre szabottan. Hölgyeim, akik szeretitek a divat világát és a szebbnél szebb fehérneműket! Olvassatok tovább!

Mayuko Tokita, egy fiatal, a cégbe újonnan belépő alkalmazott áll, aki karrierje kezdetén van és látszólag semmi köze a divat iparhoz, vagy a céges élethez. Mind külsőleg, mind pedig hozzáállásban sokat kell tanulnia, hogy megtalálja a helyét a cégnél és elnyerje a kritikus, jégkirálynő japán női cég tulajdonos, Mayumi Nanjo elismerését.

Az, hogy Mayuko Tokitának sok rejtett képessége van, az már az első részekben megmutatkozik, azonban az is látszódik, hogy egy komoly személyiség változáson kell végig mennie ahhoz, hogy az Emotion csapat teljes értékű tagja lehessen.

A részekben a japán szokások, a japán céges kultúra és az emberi kapcsolatok színes skálája ugyanúgy elő jön, mint a divat ipar kemény oldala vagy a cégek közötti kíméletlen verseny.

A mellékszereplők életébe is röviden betekintést kaphatunk és állíthatjuk, hogy mind egytől egyig egy izgalmas személyiség.

Egy kis cég hogy képes a divat egyik fővárosában, Tokióban  életben maradni?

Milyen változásokon kell a szereplőknek keresztül menniük, hogy önmaguknál jobbak legyenek? Vajon a kő kemény business lady végül elfogadja a kis esetlen Tokita sant?

atelier japán film

A sorozat japán nyelven, angol felirattal tekinthető meg a Netflixen. Ha egy könnyed sorozatot szeretnél látni, akkor érdemes bele nézned, főleg ha érdekel az, hogy milyen egy japán cégnél dolgozni, vagy péládul milyen a japán cégek hozzáállása a vásárlókhoz, a konkurenciához. Tartogat jó pár fordulatot és kedves jelenetet is.

Kertész Alexandra

Kép:

netflix.com

By Netflix – http://www.gstatic.com/tv/thumb/tvbanners/12414560/p12414560_b_v8_aa.jpg, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=56531178