004369911060985

Ki ne ismerné Sir Arthur Conan Doyle világhírű detektív regényét, Sherlock Holmes nyomozó és hű társa, Dr. Watson kalandjait. Az örökzöld nyomozópáros történetei számos alkotót megihlettek, akik újraalkották őket különböző filmes műfajokban is. Legutóbb például a Felkelő nap országában, csak éppen most női szereposztásban. 

Miss Sherlock nem más, mint Sarah „Sherlock” Shelly Futaba, konzultációs nyomozó, aki különböző rejtélyeket old meg napjaink Tokiójában. Sherlockot lakótársa, Dr. Wato Tachibana, az orvos segíti, aki nemrég tért vissza a szíriai önkéntes orvosi misszióból. Sherlock lelkes megfigyelő és deduktív képességei miatt Gentaro Reimon, a Fővárosi Rendőrség felügyelője gyakran kéri, hogy segítsen neki a bűnügyi rejtélyek megfejtésében. A sorozat különféle bűncselekményeket és elkövetőket ábrázol, Sarahnak azonban legfőbb feladata leleplezni és megállítani egy titkos szervezetet, a Stella Marist, aki a nyomozó csapat által megoldott bűnügyek mögött áll. Az sorozat további fontos szereplői még Kimi Hatano, Sherlock házvezetőnője, valamint Kento Futaba, a miniszterelnök titkára s egyben Sarah bátyja.

A Miss Sherlock az HBO Asia és a HULU Japan koprodukciójában valósult meg. Ez az első olyan nagy Sherlock Holmes-sorozat, amelyben mindkét főszerepet nő alakítja. Ezért a választásért külön szakmai dicséretet kapott a rendező Jun’ichi Mori, aki egyben forgatókönyvírója is a sorozatnak.

Sherlock idősebb testvérét alakító színész, Yukiyoshi Ozawa azt mondta:

„Nem akarok senkit sem megbántani, de néhány pasas nagyon szögletesen gondolkodik. A nők sokkal érzékenyebbek és tudják, hogyan lehet megérinteni az emberek szívét, ezért is tudják, hogyan kell megnyerni a meccset. Szerintem jobb magánnyomozókat alakítanak.”

Megjegyzés: A sorozat hatalmas népszerűsége ellenére csupán egyetlen évadot élt meg. A folytatás kérdéses, mivel a főszerepet játszó színésznő Yuko Takeuchi tragikus módon néhány napja öngyilkos lett.

Írta: Ballagó Petra

Kép: imdb.org

error: Content is protected !!