004369911060985

Ez a sorozat egy Sapporo városban található kis TV csatorna életét mutatja be és egy 2008 -2013 közötti, hasonló című manga adaptációja.

Hanako Yukimaru egy különc, meglehetősen dilis, de kedves és közvetlen személyiség, akiről sok mindent gondolhatunk, csak nem azt, hogy riporter a szakmája.  

stay tuned japán film ajánló

A műsor amúgy a HTB Hokkaido TV valós műsorszolgáltató 50. Évfordulójára készült és több országban is elérhető a Netflixen keresztül, eredeti címe: Channeru wa sono mama!

Rögtön az elején kiderül, hogy a főszereplő, Hanako Yukimaru nem épp a TV csatorna életébe illik. Ügyetlen, fura és ráadásul rossz állás interjúra érkezett, amelyen csodával határos módon mint befutó jött ki. Yukimaru energikus, közvetlen személyisége néha aranyos, néha nagyon fura, néha picit talán zavaró is.

A sorozat első pár részében a másik főszereplő szemszögéből is nézzük a lányt, aki egyszerűen nem tudja megérteni, hogy egy ilyen személyiség mit keres itt, amíg az egyik részleg vezető nem tesz egy olyan kijelentést, hogy minden cégnél kell, hogy legyenek buták, mert azok különös hozzáállása kihozza a többi dolgozóból a legjobbat.

Yukimaru san pedig a szerepét jól játssza. Időről időre csinál butaságokat, de aztán valahogy az jön ki az epizód végére, hogy mindez hogyan befolyásolta pozitív irányba a környezetét.

A lassan kibontakozó humor és a fő karakter fejlődése nem fog persze minden nézőt magával ragadni, de ha egy könnyed japán sorozatot szeretnél nézni és érdekel, hogy milyen a japán TV csatorna élete a kulisszák mögött, akkor érdemes végig nézni.

A hírstúdió működését, valamint azt, hogy egy ilyen cégnél  ki miért felelős, milyen rend és folyamatok állnak a hírgyűjtés és sugárzás mögött, végig kíséri a sorozatot, ezért sok érdekes infót is megtudhatunk.

Kertész Alexandra

Kép: imdb.com