004369911060985
takayama japan utazás nagano

Takayama, vagy másik nevén Hidatakayama (飛騨高山) egy kis ékszerdoboz nem is olyan messze Shirakawago-tól, Gifu prefektúrában.

A Japán Alpok magas hegyei között fekszik és a kézműves iparáról híres.

A Furumachi (Óváros) elnevezésű város rész talán a leghíresebb része a városkának, ami egy régi kereskedő utca, ma bevásárló utca. Kicsit olyan, mint ha visszamennénk a történelembe és újra az Edo-korban találnánk magunkat. Régi két- három szintes fa házak sorai között sétálhatunk, ahol jellemzően az alsó szint egy kézműves bolt, étterem, teázó, ajándékbolt helyi jellegzetességeket kínálva.

Ha van időnk, érdemes több ilyen kis boltba is benézni és megtekinteni a kézműves munkákat. Elsősorban fából készült termékek uralják a kínálatot, mivel ez a környék a fa iparáról híres. Szép, igényes szuveníreket láthatunk, amelyek túl esztétikusak és minőségiek ahhoz, hogy csupán szuvenírek legyenek. Persze horror áron meg is vásárolhatjuk őket. Ez főleg azok számára nyújt autentikus élményt, akiknek előtte az Asakusa szuvenír boltjainak forgataga jelentette a japános ajándék tárgyak fogalmát.

A Miyagawa folyó ketté szeli a várost.  A rajta átívelő híd (Nakabayashi) kedvelt helyszínt ad a pillanat megörökítésére.

takayama japan utazás nagano

A térségben nagyon híres a Takayama fesztivál, amelyet állítólag az egyik legszebb fesztiválnak tartják számon Japánban és minden év tavaszán és őszén rendezik. A fesztivál díszeit (amelyek között több száz évesek is lehetnek, hűen dicsérik a virágzó kézműves ipart) egész évben megtekinthetik a látogatók a Sakurayama Hachiman szentélyhez közel található kiállításon.

A környéken található Hida no Sato (飛騨の里) is,  ahol több környékbeli (főleg Shirakawagoról ) áttelepített házat építettek újra és mint egy skanzen üzemel.