004369911060985

Japán gasztronómia és receptek

 
Doraemon kedvence: Dorayaki recept

Doraemon kedvence: Dorayaki recept

Szükséged lesz: • 2 nagy tojás • 65 g kristálycukor • 1 evőkanál méz • 85 g sima liszt • ½ teáskanál sütőpor • 1 evőkanál víz • ½ teáskanál növényi olaj • 200 g édes vörösbab paszta (anko), vagy bármilyen töltelék, amit szeretsz, beleértve felvert tejszínt, friss...

Japán sült csirke, a Tatsuta-age

Egyesek számára a japán ételek olyan kényeztetést jelentenek, amelyet egy nyugodt tatami szoba hangulatában élvezhetnek, halk koto zenével, felszolgálókkal és finom, esztétikus porcelánokban tálalt, már-már művészi megjelenésű ételekkel. Bár ezt a fajta meditatív...

A japán gesztenye

A japán gesztenye

A momiji (juhar) mellett a japán ősz másik fontos szimbóluma a gesztenye, japánul: kuri (栗). A gesztenye már a Jomon korszakban is kedvelt étel volt, azonban csak a 11. században vált Japán-szerte népszerűvé. Főleg Ehime, Ibaraki, Kumamoto és Nagano területén nő....

Karaage a japán sült csirke

A Karaage (唐 揚 げ) könnyen válhat az egyik kedvenc japán ételünkké. Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy ez az egyik legfinomabb sült csirke recept! Hogy miért? Mert kivételesen ízletes, lédús és rendkívül ropogós! Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. A karaage (唐 揚 げ)...