A tea olyan ital, amelyet emberek százai és milliói fogyasztanak naponta. Valójában a víz után a tea a leggyakrabban fogyasztott ital a világon.
A Genmaicha (玄米茶) tea a bancha zöld tea és a pörkölt barna rizs keveréke. Diós és édes ízű, és Japánban népszerű ital, ráadásul több szempontból is jótékony hatással lehet az egészségünkre.
Antioxidánst tartalmaz és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, amelyek védelmet nyújtanak a sejtkárosodás ellen.
Mixelt tea fajta
A Genmaicha tea a japán kevert teák egyik fajtája. Bancha zöld tea és pörkölt barna rizs keveréke.
A bancha név arra az évszakra utal, amikor a tealeveleket betakarítják. Ez általában ősszel van.
A bancha zöld teát a szüretelési szezon későbbi, harmadik vagy negyedik szakaszában szüretelik. Elkészítéséhez érettebb tealeveleket használnak, mint a sencha tea esetében.
Popcorn tea Japánból?
Ezt a fajta teát egykor Japánban „az emberek teájának” nevezték, mivel olcsóbb volt, mint a magasabb minőségű zöld tea.
„Pattogatott kukorica tea” néven is emlegetik a köznyelvben, mert a barna rizs egy része felpattan a pörkölés során, ami a pattogatott kukoricához hasonlító pattogatott rizst eredményez.
A hagyományos zöld teától eltérően, amelynek földes és füves íze és zöld színe van, a genmaicha tea diós, enyhén édes ízű és sárgás színű.
Hogyan készítsünk genmaicha teát?
Bár a genmaicha tea tartalmaz zöld teát, ajánlatos másképp elkészíteni, mint egy csésze sencha zöld teát. Pontosabban, a legjobb, ha különböző hőmérsékletű vizet használunk, és hosszabb ideig áztatjuk a teát.
A Genmaicha teát kicsivel forróbb vízben (80–85 °C) áztatják kb. 5 percig. Általában 5–6 gramm genmaicha teát javasolnak 200 ml vízhez.
Forrás: