004369911060985

A tea olyan ital, amelyet emberek százai és milliói fogyasztanak naponta. Valójában a víz után a tea a leggyakrabban fogyasztott ital a világon.

A Genmaicha (玄米茶) tea a bancha zöld tea és a pörkölt barna rizs keveréke. Diós és édes ízű, és Japánban népszerű ital, ráadásul több szempontból is jótékony hatással lehet az egészségünkre.

Antioxidánst tartalmaz és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, amelyek védelmet nyújtanak a sejtkárosodás ellen.

Mixelt tea fajta

A Genmaicha tea a japán kevert teák egyik fajtája. Bancha zöld tea és pörkölt barna rizs keveréke.

A bancha név arra az évszakra utal, amikor a tealeveleket betakarítják. Ez általában ősszel van.

A bancha zöld teát a szüretelési szezon későbbi, harmadik vagy negyedik szakaszában szüretelik. Elkészítéséhez érettebb tealeveleket használnak, mint a sencha tea esetében.

Popcorn tea Japánból?

Ezt a fajta teát egykor Japánban „az emberek teájának” nevezték, mivel olcsóbb volt, mint a magasabb minőségű zöld tea.

Pattogatott kukorica tea” néven is emlegetik a köznyelvben, mert a barna rizs egy része felpattan a pörkölés során, ami a pattogatott kukoricához hasonlító pattogatott rizst eredményez.

A hagyományos zöld teától eltérően, amelynek földes és füves íze és zöld színe van, a genmaicha tea diós, enyhén édes ízű és sárgás színű.

Hogyan készítsünk genmaicha teát?

Bár a genmaicha tea tartalmaz zöld teát, ajánlatos másképp elkészíteni, mint egy csésze sencha zöld teát. Pontosabban, a legjobb, ha különböző hőmérsékletű vizet használunk, és hosszabb ideig áztatjuk a teát.

A Genmaicha teát kicsivel forróbb vízben (80–85 °C) áztatják kb. 5 percig. Általában 5–6 gramm genmaicha teát javasolnak 200 ml vízhez.

Forrás:

https://www.healthline.com/nutrition/genmaicha-tea-benefits#compounds