004369911060985

A japánok irigylésre méltóan értenek a helytakarékossághoz. Erre érdekes példa a kapszulahotel. Ezek a szálláshelyek számos, szinte csak fekvésre alkalmas blokkal, úgynevezett kapszulákkal várják vendégeiket.

A hotelek kialakításának eredeti célja, az volt, hogy olcsó és praktikus megoldást jelentsenek azok számára, akik lekésték például a repülőgépüket, vagy az utolsó vonatot, esetleg túl részegek, ahhoz, hogy hazamenjenek.

A szokatlan hotelek azonban a turisták körében is népszerűvé váltak, hiszen olcsók, általában jó helyen helyezkednek el közlekedés szempontjából és felejthetetlen élményt jelent egy ilyen kapszulában megszállni. Továbbá, mert sokkal nagyobb privát szférát jelent, mint egy hasonlóan olcsó youth hostelben aludni.

Mit érdemes tudni még a kapszula hotelekről?

– Nem koedukáltak, van női és férfi rész, amelyek között nem lehetséges az átjárás.

– Azért nem olyan olcsóak, mint gondolnánk.

-Hmmm, hogy is fogalmazzam ezt meg szépen: akik érzékenyek az orrukra és zavarják a szagok, azoknak a kapszula hotel nem fog tetszeni….állítólag. Nekem ezzel kapcsolatban nem volt negatív élményem. Meg ahogy mondják, az orrunk hamar rááll a környezete szagára és egy idő után nem érezzük.

– Biztonságos: a holminkat, értékeinket egy zárható szekrényben hagyhatjuk.

– Érdemes sok sok apró pénzzel érkezni, ugyanis az alvórekeszen kívül mindenért külön kell fizetni; az ivóvízért, a fürdésért percenként, szóval MINDENÉRT.

– Ha 2 méter magas vagy, akkor lehet, nem neked találták ki ezt a típusú alvást. A kabinok az átlagos japán termetre lettek méretezve, ha magas vagy, vagy az átlagnál nagyobb méretekkel rendelkezel, nem biztos, hogy kényelmes éjszakád lesz.

– TV és filmek vannak a kapszulába, van, ahol mangákat is lehet kölcsönözni.

– Vigyél magaddal füldugót, mert a csend nem garantált.

Végezetül néány kapszula hotel:

MyCUBE by MYSTAYS Asakusa Kuramae

Tokyo, Lightning Hotel Asakusa

Albida Hotel Aoyama

Global cabin Tokyo Suidobashi

First Cabin TKP Ichigaya