004369911060985

A Fukusima, Tochigi és Gunma prefektúrák között, Honshu keleti részén fekvő Nikkō Nemzeti Park vitathatatlanul az egyik legszebb Japánban.

nikko nemzeti park japán

Hegyvidék és sűrű erdők, medvék és majmok élőhelye, tavak, szakadékok és vízesések helyszíne, a Nikkō Nemzeti Park kiemelkedő természeti szépségű hely.

Az Oku-Nikkōban (belső Nikkō) található Chuzenji-tónál a híres nikkói vízesések némelyike közelről is megtekinthető az erdőkön és szakadékos szakadékok mentén kanyargó túraútvonalakról.

A közeli Senjogahara és Odashirogahara lápos mocsárvidékének elsöprő kilátása, amelyet részben fából készült, magasított deszkapallókon lehet bejárni, ősszel lélegzetelállító, amikor a füvek vörösesbarna színűre, a környező vörösfenyőerdők pedig sárga aranyszínűre változnak. Nem véletlen, hogy kedvelt momijigari helyszín.

nikko nemzeti park japán

Nikkō az évnek ebben az időszakában látogatók tömegeit vonzza, amikor a japán bükk, mongol tölgy, juhar és más fák sűrűjében álló erdők az ország egyik legünnepeltebb kōyō (színesen pompázó levelek) látványosságát nyújtják.

Télen pedig a magasra törő Shirane-hegy lejtői a síelők kedvelt célpontjai.

Yumoto, Kinugawa és más onsen-üdülőhelyek alkalmat adnak arra, hogy a forró források egyikében megmártózzunk egy onsen ryokanban.

A gyalogosok egész évben élvezik a Nemzeti Parktól északkeletre fekvő Nasu-Shiobara aktív vulkáni zóna vaderegényes táját. A vízesésekhez és függőhidakhoz vezető erdős túraútvonalakszépen mutatják Nikkō természeti szépségét.

A park mégis leginkább látogatott helye a Tōshōgu szentély, nem véletlenül.

nikko nemzeti park japán

Forrás: www.nikko.jp és jogtiszta képek

error: Content is protected !!