004369911060985

Na igen… Még mikro-méretű sivatag is van Japánban.

tottori japán sivatag helyek japánban

A Tottori homokdűnék Tottori város határain kívül találhatóak, azonban a terület leghíresebb turisztikai látványosságai.

Nagyjából egy 16 kilométernyi partszakasz területet ölelnek fel a Japán-tenger mentén, maguk a homokdűnék pedig legfeljebb két kilométer szélesek és 50 méter magasak.

Az egész terület a Sanin Kaigan Nemzeti Park része, így egy kirándulás során érdemes lehet akár a nemzeti park egyéb területeire is ellátogatni.

tottori japán sivatag helyek japánban

A homokdűnék – bármennyire is hihetetlen – teljes mértékben természetesen alakultak ki.

Évezredek alatt jöttek létre azáltal, hogy a tengerhez közeli Sendaigawa folyó homokja kimosódott a partra majd onnan a tenger, amit végül az óceán áramlatai visszasodortak és újra lerakták a part mentén. Ennek hatására a homok két sodró vizű terület közé szorult és folyamatosan töltődött. Napjainkra abban rejlik az izgalma, hogy az árapály tevékenységeknek és a part menti szeleknek köszönhetően folyamatosan változik, amik állandóan formálódó tájat biztosítanak.

tottori japán sivatag helyek japánban

A főterülete egy fél kilométeres homokos sávon terül el – itt található a látogatóközpont és a legtöbb nagyobb homokdűne is, amelyek tetejéről gyönyörű kilátás nyílik mind a tengerre, mind a “sivatagra”.

A dűnék körül számos más látnivaló is várja látogatóit, mint például teve- és lovaskocsikázás vagy kalandvágyóbbak számára siklóernyőzés, illetve a homokdeszka kipróbálása (hasonló a snowboardhoz csak hó helyett homok van). De libegőzésre és múzeumlátogatásra is van lehetőség.

A főterülettől nem messze található az egyedülálló Homokmúzeum, ami a világ minden tájáról származó művészek nagy homokszobrait mutatja be. Ezen felül pedig vannak még évente cserélődő állandó kiállítások is különböző témákban, ami jellemzően egy ország vagy régió történelméről és hagyományairól beszél. (A homokdűnék ugyanis nemcsak a külföldiek, hanem a japánok számára is egy fontos turisztikai célpont, így a kiállítások az ő igényeik szerint is alakulnak, nem csak a külföldi turisták kívánalmaihoz mérten.)

tottori japán sivatag helyek japánban

Képek: jogtiszta képe

Forrás: https://www.sakyu-vc.com/jp/

error: Content is protected !!