004369911060985

Japánban van egy hiedelem, hogy van egy láthatatlan sorsszál, „a sors vörös szála”, amely a kisujjuknál fogva összeköt két embert, akiknek együtt kell lenniük és ez a két ember időtől, helytől vagy körülményektől függetlenül kapcsolódni fognak egymáshoz. Azaz a japán kultúrában általános volt az a gondolat, hogy a sors óriási szerepet játszik a párunk megtalálásában.  A fonal megnyúlhat vagy összegabalyodhat, de soha nem fog elszakadni, és azt mondják, hogy a két ember, akit ez a fonal összeköt, arra a sorsra van szánva, hogy találkozzanak egymással és szerelmesek legyenek. Ez a mítosz azt mondja nekünk, hogy a szerelem egy hatalmas erő, amely meghaladja a távolságot, az időt és még a halált is. Ez azt is jelenti, hogy mindannyiunknak van egy lélektársa vagy rokonlelkünk, aki felfedezésre vár, és ha nyitottak és türelmesek maradunk, végül megtaláljuk őket.

A sors vörös fonala az ősi kelet-ázsiai hiedelmekből származik. E mítosz szerint az istenek piros szálat tekernek azok bokái köré, akiknek célja, hogy találkozzanak vagy segítsenek egymásnak. Ezt adaptáltak Japánban.

Ez a koncepció hasonló a „lelki társ” vagy az „ikerláng” nyugati fogalmához. Ez a legenda azonban inkább a valakihez való „kötődés” fogalmára összpontosít, mint a másik felének megtalálására.

Remélem tetszett ez a kis érdekesség. Ha kíváncsi vagy, hogy ünneplik Japánban a Valentin-napot, ezt a cikket olvasd el.

Forrás:

https://yumetwins.com/blog/love-in-japanese-folktales

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán