004369911060985

Japán gasztronómia és receptek

 
Anpan recept

Anpan recept

Az Anpan (餡パン) egy briós jellegű japán édesség, amelyet anko-val, édes vörösbabpaszta töltenek. Nasinak, teához, kávéhoz snackként fogyasztanak. Eredete 1875-re nyúlik vissza, amikor egy szamuráj kifejlesztett egy módszert, hogy a kenyeret a japánok ízlésének...

Nabemono: a japán tél íze

Nabemono: a japán tél íze

A japánok egész évben, így télen is változatosabbnál változatosabb ételeket fogyasztanak. Ebben az időszakban leginkább a meleg ételek kerülnek előtérbe, illetve azok, amelyek a szervezetet belülről is fűtik. Nabemono A nabemono a legnépszerűbb téli étel, mely szó...

Őszi japán ételek

Őszi japán ételek

Az őszi szüret és betakarítás a japánoknál is a finomabbnál finomabb alapanyagok és ételek időszaka. Rizs, édesburgonya, gesztenye, sütőtök, tengeri finomságok – lássuk, milyen őszi ételeket érdemes megkóstolni, ha ebben az időszakban Japánban járunk! Gesztenyés...

Tempura

Tempura

Ezt az olajban sült ételt japánként ismerjük, pedig eredetileg Portugáliából érkezett, jezsuiták hozták be az országba a 16. században. Akkor még szezámmagolajjal készítették a falatokat, ami nagyon drága volt, így leginkább csak a módosabbak tudták fogyasztani. Az...

Japánosított ételek

Japánosított ételek

Vannak bizonyos ételek, amelyek bármennyire is japános hangzásúak, valójában nem is japán eredetűek. Lássunk néhány népszerű japánosított ételt! A sokak által ismert tempura például Portugáliából származik, melynek receptjét tulajdonképpen a jezsuiták hozták be az...

Japán gasztronómia

Japán gasztronómia

A japán gasztronómia legfontosabb elemei a rizs, a hal és az egyéb tenger gyümölcsei. A rizs adja szinte minden étkezés alapját: kb. 2000 éve termesztik, és reggelihez, ebédhez és vacsorához is felhasználják főfogásként. A japán rizs kisszemű és főzés után ragacsos...