Japán gasztronómia és receptek
Április 3.: Ingen-mame napja
Ingen-mame napja (インゲン豆の日) Tudtad, hogy Japánban április 3-a az Ingen-mame (インゲン豆の日) napja? Ennek a szerény, de sokoldalú babnak érdekes története van, amely egy zen mesterre és egy Kínából Japánba tartó utazásra vezethető vissza. Ingen-mame története Az Ingen-mame...
Japán édességek, amelyeket ki kell próbálnod!
Japánban számos finom édesség található, amelyek közül sok mély kulturális jelentőséggel bír, és a változó évszakokhoz kötődik. Lássuk melyek ezek? Dango: Az alapvető japán édesség Valahányszor japán édességeket emlegetnek, először talán a dango jut eszünkbe – a rágós...
Csillag alakú cukorka, ami szerencsét hoz
Konpeitō és Susuwatari: A japán kultúra édes és titokzatos része Ha láttad a Chihiro szellemeroszágban ( Spirited Away) Ghibli filmet, emlékezhetsz arra a jelenetre, ahol az apró koromszemcsék izgatottan törnek rá, hogy felkapják a színes cukorkákat. Ezek az elragadó...
Tochigi prefektúra: gasztronómia és látnivalók
A prefektúráról általánosan Tochigi prefektúra, amely az ország főszigetén, Honshun található Japán északi Kantó régiójában, egy olyan hely, ahol a természet szépsége, a térség gazdag kultúrája, a történelem során megéltek, a fejlődés és a hagyomány magával ragadó...
Ibaraki prefektúra: gasztronómia, italok és fesztiválok
Vallási Események és Ünnepségek Ibaraki prefektúrában számos vallási eseményt és szentélyfesztivált ünnepelnek, melyek minden évszakban különleges eseményekkel várják a látogatókat. E szentélyfesztiválok között vannak olyan események, amelyek során tradicionális...
Miyagi prefektúra: gasztronómia, érdekességek
Miyagi mezőgazdasági és kulináris öröksége Miyagi prefektúra híres mezőgazdasági termékeiről, különösen rizséről és szakéjáról. A régió termékeny síkságai tiszta hegyi vízzel kombinálva termelik Japán legjobb rizsfajtáit, köztük a jól ismert Hitomebore és Sasanishiki...
Milyen ételekről híres Yamagata prefektúra?
Yamagata kulináris élvezetek Yamagata prefektúra az ételek szerelmeseinek paradicsoma, amely friss termékeiről, ízletes rizséről és egyedi regionális specialitásairól ismert. A prefektúra konyhája tükrözi mezőgazdasági gyökereit, és nagy hangsúlyt fektet a szezonális...
Aomori Prefektúra Gasztro kincsei
Aomori prefektúra Japán északnyugati részén található, Honshū sziget északi csúcsán, és a régió az ország legszebb természeti és kulturális kincseivel büszkélkedhet. E történelmi terület gazdag örökséggel rendelkezik, amely évszázadokra nyúlik vissza, és híres a...
Awabi Sushi: Ízelítő az óceán egyik legfinomabb finomságából
Az awabi vagy abalone az óceán egyik legértékesebb csemege, különösen a japán konyhában. Az egyedülálló ízéről, állagáról és ritkaságáról ismert abalone a sushi és a sashimi keresett összetevője. Ez a nagyméretű, fül alakú tengeri csiga nemcsak kulináris gyöngyszem,...
Hokkaido ételkultúrája
Hokkaidō gasztronómiájának felfedezése nem csupán az ételek megkóstolásáról szól, hanem az étkezés kultúrájának megismeréséről is. A helyiek büszkék hagyományaikra, és az éttermek sokszor hívnak meg vendégséfeket, hogy a látogatók a legjobbat élvezhessék a helyi...
Hokkaido Gasztronómiája
Hokkaidō, Japán legészakibb szigete, nem csupán természeti szépségeivel vonzza a látogatókat, hanem gazdag és változatos gasztronómiájával is. Az éghajlat és a földrajzi adottságok miatt Hokkaidō különleges alapanyagokat kínál, amelyek a helyi ételek ízét és...
Különleges japán szarvasmarha: a wagyu
A wagyu marhahús a világ egyik legkülönlegesebb húsa, melynek prémium minősége és kiváló íze van. De mitől ilyen egyedi? Wagyu, a japán szarvasmarha Maga a kifejezés a japán szarvasmarhára utal, amelybe 4 fajta is tartozik: japán fekete (kuroge) japán barna (akage)...
Japán lágyfagylalt
A csavaros lágyfagylalt talán mindenki számára ismerős. A japánok azonban még ezt is továbbfejlesztették, már ami az ízvilágot tekinti! Olvass tovább, hogy megismerd a japán lágyfagylalt történetét! A japán lágyfagylalt története A soft cream, vagyis a lágyfagylalt a...
Kakigori – a japán jégkása
A rettentő hőségben igazán jól tud esni egy Kakigōri (かき氷), vagyis japán jégkása. A japán jégkása zúzott jégből készült desszert sziruppal leöntve. Honnan ered a kakigōri? A kakigōri eredete egészen a Heian-korig nyúlik vissza, amikor a hidegebb hónapokban megmentett...
Wagashi – a japán tradicionális édesség
A wagashi egy olyan tradicionális japán édesség, melynek fő szerepe a matcha (zöld tea) ízének kiemelése. Mit tud a wagashi? Bár főleg a tea mellé szolgálják fel, kifinomult külseje teljesen magával ragadja azt, aki fogyasztja. A wagashi ugyanis egy művészeti alkotás,...