004369911060985

Japán gasztronómia és receptek

 
Őszi japán ételek

Őszi japán ételek

Az őszi szüret és betakarítás a japánoknál is a finomabbnál finomabb alapanyagok és ételek időszaka. Rizs, édesburgonya, gesztenye, sütőtök, tengeri finomságok – lássuk, milyen őszi ételeket érdemes megkóstolni, ha ebben az időszakban Japánban járunk! Gesztenyés...

Tempura

Tempura

Ezt az olajban sült ételt japánként ismerjük, pedig eredetileg Portugáliából érkezett, jezsuiták hozták be az országba a 16. században. Akkor még szezámmagolajjal készítették a falatokat, ami nagyon drága volt, így leginkább csak a módosabbak tudták fogyasztani. Az...

Japánosított ételek

Japánosított ételek

Vannak bizonyos ételek, amelyek bármennyire is japános hangzásúak, valójában nem is japán eredetűek. Lássunk néhány népszerű japánosított ételt! A sokak által ismert tempura például Portugáliából származik, melynek receptjét tulajdonképpen a jezsuiták hozták be az...

Japán gasztronómia

Japán gasztronómia

A japán gasztronómia legfontosabb elemei a rizs, a hal és az egyéb tenger gyümölcsei. A rizs adja szinte minden étkezés alapját: kb. 2000 éve termesztik, és reggelihez, ebédhez és vacsorához is felhasználják főfogásként. A japán rizs kisszemű és főzés után ragacsos...

Doraemon kedvence: Dorayaki recept

Doraemon kedvence: Dorayaki recept

Szükséged lesz: • 2 nagy tojás • 65 g kristálycukor • 1 evőkanál méz • 85 g sima liszt • ½ teáskanál sütőpor • 1 evőkanál víz • ½ teáskanál növényi olaj • 200 g édes vörösbab paszta (anko), vagy bármilyen töltelék, amit szeretsz, beleértve felvert tejszínt, friss...

Japán sült csirke, a Tatsuta-age

Egyesek számára a japán ételek olyan kényeztetést jelentenek, amelyet egy nyugodt tatami szoba hangulatában élvezhetnek, halk koto zenével, felszolgálókkal és finom, esztétikus porcelánokban tálalt, már-már művészi megjelenésű ételekkel. Bár ezt a fajta meditatív...