004369911060985

Japán gasztronómia és receptek

 

A japán gesztenye

A momiji (juhar) mellett a japán ősz másik fontos szimbóluma a gesztenye, japánul: kuri (栗). A gesztenye már a Jomon korszakban is kedvelt étel volt, azonban csak a 11. században vált Japán-szerte népszerűvé. Főleg Ehime, Ibaraki, Kumamoto és Nagano területén nő....

Karaage a japán sült csirke

A Karaage (唐 揚 げ) könnyen válhat az egyik kedvenc japán ételünkké. Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy ez az egyik legfinomabb sült csirke recept! Hogy miért? Mert kivételesen ízletes, lédús és rendkívül ropogós! Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. A karaage (唐 揚 げ)...

Japán ünnepek, November 15: Miért ünneplik a shichi-go-san-t (七五三) Japánban?

753, azaz a sichi, go, san, japánul: 七五三 (magyarul ejtsd: sicsi-go-szan, jelentése: Hét-öt-három) egy hagyományos ünnep és fesztivál Japánban a három és hét éves lányoknak valamint a három és öt éves fiúknak. November 15-én tartják azért, hogy megünnepeljék a...

Japán ételek- Yakitori

Hasonlóan más népekhez, Japánban is a legtöbb ételkészítési eljárás a nyílt láng feletti sütésből fejlődött ki. A yakimono jelentése grillezett étel, amely magába foglalja az izzó faszénen, a serpenyőben, de még a kemencében elkészített ételeket is. A yakimono...