004369911060985

Amanohashidate (京都天橋立) egy fenyővel borított „homok-híd”, amely a festői tengerparti régióban, a Kyoto prefektúra északi részén, a Miyazu-öböl torkolatán ível át. Ez a homoksáv 3,6 km hosszú, 20 m széles és több, mint 7000 fenyő borítja.

amanoshidate legszebb helyek japánban

Amanohashidate egyike Japán három leghíresebb látványosságának. Ezt a természetes szárazföldi képződményt a legenda szerint Izanagi-no-mikoto (伊邪那岐命) istenség hozta létre, mint egy utat az égből a földre Izanami-no-mikoto (伊邪那美命) istennő meglátogatására. A természetes műalkotást a Japán-tenger és a Noda-folyó hozta létre, amely az Oe-hegyen folyik.

A fehér homok és a zöld fenyőfák valóban csodálatos látványt nyújtanak. Mintegy 8000 fenyőfa nő a homokban a nagyjából 3,6 kilométeres híd mentén.

A homok-híd megtekinthető az öböl két oldalán lévő hegyekről, vagy gyalog is bejárható. Az északi végénél a Kono-Jinja (籠神社 , shinto szentély), a déli végén pedig a Chion-ji (智恩寺), egy buddhista templom található.

amanoshidate legszebb helyek japánban ishoshimizu

Ishoshimizu

A Mennybe vezető hídon többféle látványosság is található: a Hashidate Myojin szentély (más néven Amanohashidate-jinja), előtte pedig a híres édesvízi kút, az Isoshimizu. A legenda szerint a kút vize meghosszabbítja az életet, de mivel artézivízről van szó, ivásra alkalmatlan, a látogatók csak kézmosásra használják mielőtt belépnek a shinto szentélybe.

Ezen kívül van egy közúti híd is, amely 90 fokban elfordul, hogy kompok és bárkák áthaladhassanak alatta. A látogatók sétálhatnak vagy kerékpározhatnak Amanohashidate egyik végétől a másikig. Az út mentén padok és pihenőhelyek is találhatók.

Az Amanohashidate számos „Legjobb 100” listán szerepel: 100 híres japán fenyőfa, 100 fehér homokos és zöld fenyőliget Japánban, 100 japán út, 100 japán strand, 100 híres viz, 100 gyönyörű japán történelmi park, 100 Japán történelmi tájai és Japán 100 geológiai jellemzője.

amanoshidate japán helyek legszebb helyek japánban

Ballagó Petra

Források:

https://www.amanohashidate.jp/lang/en/
https://www.kyototourism.org/en/sightseeing/529/

http://north-kansai.com/en/review/03.html