Kyōto a gyönyörűen megőrzött történelmi utcáiról, az ősi szentélyeiről és templomairól, valamint a gésa- és maiko-kultúrájáról ismert, de most egy helyi cukrászda azt szeretné, ha a város az aranyos süteményeivel is bekerülne a köztudatba.
A Rakkansha cukrászda hét új fajta konzerv sütit állított elő, amelyek a kyōto-i állomáson található üzletükben kaphatók, édes kínálatukat lenyűgöző dobozokba való csomagolással tökéletesítik.
A cukrászda azt állítja, hogy az új termék ötlete akkor állt elő, amikor egy kényelmes módot kerestek a vásárlók számára, hogy jobban élvezhessék édességeiket. Miután visszajelzést kaptak azoktól a vásárlóktól, akik azt mondták, öntudatlanul tátják ki a szájukat, miközben nyilvános helyen esznek krémes finomságokat, miközben azon aggódnak, hogy zavarba ejtő sütidarabkák maradnak az ajkuk körül. Ezért aztán a cukrászda úgy döntött, hogy kisebb méretűre készíti a krémes süteményeiket, és dobozokba csomagolják őket, amit aztán villával vagy kanállal fogyaszthatnak a vásárlók.
A „Shinkansen édesség” nagyon praktikus megoldás, mivel a Kyōto-i állomás üzletében sok vásárló olyan csemegét keres, amelyet magával vihet a hosszú távú vonatútjára. Nemcsak könnyen fogyaszthatók a Shinkansen-en, de biztonságosan tárolhatók a poggyászban anélkül, hogy összetörnének.
Ezek a dobozok nemcsak lenyűgözően néznek ki, hanem a hagyományos japán és nyugati ízek elképesztő keverékét is tartalmazzák, amelyről a helyiek úgy tartják: „Kyōto íze”.
A kínálat a következő finomságokat tartalmazza:
Kék szóda:
Ez a pompás doboz úgy néz ki, mint egy üdítő, de valójában egy verrine (egyfajta poharas desszert), kiváló minőségű friss tejszínnel és panacottával. A konzervdobozt körülvevő gyönyörű kékről azt mondják, hogy hasonlít a vonat ablakából visszatükröződő kék színű égboltra.
Sajtvarázs:
Ez a konzerv durva, édes vörösbabkrémet finom krémsajttal és gyuhival kombinál, egyfajta wagashi-t (hagyományos japán édességet), amely rizslisztből készül, és lágyabb, mint egy mochi rizstorta.
Krém-puffancs:
A népszerű édesség, amely az új dobozokat inspirálta, három ízben kapható: Choux Matcha, sakura namafuval; Choux eper, friss eperrel; Choux Plain, őszi levelekkel namafu.
Puding specialitás
A kollekciót kétféle japán puding egészíti ki – Matcha őszi levelű namafuval és hagyományos szilvás namafuval –, amelyek friss tejszínt és pudingkrémet is tartalmaznak, hozzáadva a wasanbon finomszemcsés japán cukrot, amelyet hagyományosan Kagawában és Tokushimában készítenek, Shikoku szigetén.
Ti is szívesen kipróbálnátok?
Ballagó Petra
Források: