004369911060985

Már csak pár nap, és beköszönt a december, a tél első hónapja, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egy újabb év végéhez értünk. Japánban természetesen ez a hónap sem maradhat el ünneplés nélkül!

Chichibu éjszakai fesztivál

Saitama-prefektúra Chichibu városában december 1. és 6. között rendezik meg az éjszakai fesztivált, melynek eredete legalább 300 évvel korábbról indult. A fesztivál nagy attrakciója, amikor a mikoshikat (utazó szentélyek) körbeviszik az önkéntesek, amely hatalmas erőpróba a kocsik súlyából fakadóan. A mikoshik mellett a közel 2 órás tűzijáték adja meg a fesztivál fénypontját.

Kasuga Wakamiya fesztivál

Nara-prefektúra fesztiválja december 15. és 18. között. Körülbelül 500 Heian-kori ruhába öltözött szereplő vonul fel a parádén. A fesztivál hagyománya a 12. században indult útnak, méghozzá egy halálos kór miatt, amely tizedelte a lakosságot. Ezzel a szertartással imádkoztak az istenekhez a gyógyulásért. A szereplők a fesztivál során további jeleneteket mutatnak be a korabeli japán életről, autentikus táncokat és énekeket adnak elő. 

Bonenkai

Az úgynevezett évfelejtő parti elmaradhatatlan része a japán vállalkozásoknak, cégeknek. Maga a szokás a 15. században alakult ki, amikor is egyfajta hálaadási összejövetel volt a célja. A 18. század óta már egyáltalán nem egy kötött, hivatali összejövetel, hanem inkább informális, lerészegedős buli lett belőle.

A császár születésnapja

December 23-a a császár születésnapja, amelyet egyúttal nemzeti ünneppé neveztek ki. Ezen a napon a császár mindig köszönti a japán népet.

Forrás: https://sudy.co.hu/hu/blog/jojj-el-jojj-el-szep-december-japanba-is-sok-unneppel/
Kiemelt kép forrása: traveltherapists.it / pinterest