004369911060985

Szükséged lesz:

• 2 nagy tojás

• 65 g kristálycukor

• 1 evőkanál méz

• 85 g sima liszt

• ½ teáskanál sütőpor

• 1 evőkanál víz

• ½ teáskanál növényi olaj

• 200 g édes vörösbab paszta (anko), vagy bármilyen töltelék, amit szeretsz, beleértve felvert tejszínt, friss gyümölcsöt, csokoládét

Elkésztíés:

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a tojást, a cukrot és mézet. Jól fel kell verni amíg a massza könnyű nem lesz. Szitáljuk bele a lisztet ebbe a masszába, majd fedjük le a tálat egy fóliával és tegyük hűtőbe 15 percre. Amikor a tészta picit leülepedettnek, simának tűnik, keverjük hozzá az evőkanál vizet. Kenjük meg a serpenyő alját növényi olajjal és lassan, közepes lángon melegítsük fel. Fontos, hogy lassú, közepes lángon történjen a melegítés. Öntsünk egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, a palacsinta átmérője körülbelül 8 cm-nek kell lennie. Amikor a palacsinta felülete buborékolni kezd, lapát segítségével fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük 30 másodpercig. Fogyasztásig takarjuk le egy konyharuhával.

Fontos: ne olajozzuk újra a serpenyőt!

dorayaki japán palacsinta omiyage webáruház

A dorayaki összeragasztása: ragaszd össze a kívánt töltelékkel. Ha nem azonnal fogyasszuk, csomagoljuk be egy fóliába, hogy megakadályozzuk a kiszáradást.

Tudtad? A nama dorayaki egy édes babpasztával és friss tejszínhabbal töltött finomság. „Nama” jelentése „nyers” vagy „friss”, hivatkozva a használt friss tejszínre.

Az anime karakter Doraemon arról ismert, hogy nagyon szereti a dorayakit és rendszeresen bajba kerül megszállottsága miatt.

Szeretnéd kipróbálni? Nemrég érkezett a webáruházba anko babos és matcha teás változatban is.

Forrás: https://www.britishmuseum.org/sites/default/files/2021-06/young_friends_sleepover_dorayaki_pancakes.pdf