004369911060985

A Japán főszigetek közül Hokkaidō a második legnagyobb és egyben a legészakibb sziget.

Területe mintegy 83 400 km2, amely mindössze egyetlen prefektúrából áll. Ennek a szigetnek az éghajlata teljesen különbözik Japán többi részétől. A tél hidegebb, a hó egy szezonban akár 120 napig is megmarad és bizonyos területeken elérheti a 11 méter magasságot is. A nyár is jóval hűvösebb, az augusztusi átlag hőmérséklet 17-22 Celsius fok között mozog.  Különleges éghajlatának köszönhetően igen csodálatos állat- és növényvilág alakult ki, ami a turisztika legnagyobb vonzó ereje.  Területének közel 70 %-át erdők borítják, amelynek főbb alkotói a tűlevelű fajták. Déli részén megtalálhatóak a lélegzetelállító bambusz erdők, illetve a széles levelű különleges fák is. Állatvilága igen változatos barnamedve, hermelin, repülő mókusok, a tavak pedig otthont adnak az érdekes és ritka halaknak és madárfajoknak.

Sapporo tower

A hely azonban nem csak a túrázás és a természet szerelmeseinek nyújt kellemes kikapcsolódást, hanem a művészet és a sör kedvelőinek is.

  1. Furano: Bármely évszakban rendkívüli látvány, télen a síkedvelők igazi paradicsoma, nyáron és tavasszal az egzotikus virágok pompája tárul elénk.
  2. Sapporo Sörmúzeum. Az ital 1860- években Németországból érkezett Japánba és azóta közkedvelt ezen a területen. A múzeumi tárlatvezetést ingyenes sörkostolás követ a helyi specialitásokból.
  3. Kék Tó: A misztikus mesébe illő, hátborzongató különlegesség, tulajdonképpen a véletlennek köszönhető mesterséges tó. Egy védőgát kialakítása folyamán jött létre, amely arra hivatott, hogy megvédjék a területet az iszapfolyástól, amit a szomszédban, vulkanikus tevékenysége folyamán működő Tokachi hegy okoz. Kék színét a közeli Shirahige vízesésből kimosódó alumínium-hidroxidnak köszönhet. A tó elképesztően szép és minden évszakban más arcát mutatja.
  1. Mount Asahi: 2290 m magasságával a szigeten található legmagasabb hegy, aminek ellenérire viszont könnyen megmászható, így a túrázók, a hideg évszakban pedig a téli sportot kedvelők népszerű célpontja.
  2. Sapporo Hófesztivál: A városban nem csak a sörmúzeumot érdemes meglátogatni, hanem a minden évben művészi hószobraival hívogató fesztiválra is ajánlott ellátogatni. Valóságos remekművek, fantasztikus kivitelben tekinthetők meg a tél szerelmesei számára.
  3. Takinoue Nemzeti park ad otthont a különleges Shibazakurának, melynek virágzására minden évben több tízezren érkeznek. A rózsaszínben tündöklő, meseszép virág mintha lágy takaróba bújtatná a tájat, amelyet festőin kerteznek a körülöttük magasodó hegyek.
  4. Hakodate: Rengeteg hagyományos építészeti remekkel találhatjuk magunkat szemben ebben a történelmi jellegű kikötővárosban. Ha kulturális élményekre, és egy gyönyörű várossétára vágyunk mindenképpen látogassunk el ebbe a hangulatos városba.
Hakodate

  1.  Noboribetsu Onsen: a Tektonikus tevékenységnek köszönhetően a szigeten is fellehetők a különböző meleg vizű gyógyforrások. Noboribetsu Onsen asziget egyik legmagasabb pontján található és a fürdőzési élmény mellett nem mindennapi látvánnyal is kecsegtet.

error: Content is protected !!