004369911060985

Szívesen hallgatjátok más kultúrák zenéit? A japán popzene világszerte ismert és egyre népszerűbbé válik. A J – pop elnevezés a japán popzene rövidítése, de valójában egy tágabb fogalomként értelmezhető, amely ezt a japán zenei stílust megkülönbözteti a külföldiektől. A J – pop általában a pop, techno és rock keveréke.

A japán popzenészek nagyon népszerűek hazájukban. Nem csak a tehetség fontos, nagy hangsúlyt fektetnek a megjelenésre is. Általában fiatalos és „kawaii” stílust képviselnek, legtöbbször több tagból álló fiú, vagy lány bandákról beszélhetünk. Őket szokták Idolnak nevezni.

Az évek során kialakult egy rendkívül innovatív ága a J – pop kultúrának. Egyre népszerűbbek lettek a virtuális előadók, akik nem csupán az internet világában léteznek, hanem koncerteket is adnak. Ilyen például Hatsune Miku is, aki a 3D hologram technológiának köszönhetően tud megjelenni a színpadon rajongói előtt. Miku eredetileg egy hangszintetizáló szoftvernek készült, amellyel könnyedén lehet saját zenét készíteni.

Érdekesség: Miku énekelte az eredeti Nyan Cat dalt is. A képen Hatsune Miko látható.

error: Content is protected !!