004369911060985

A japán szépségápolás nem más mint, a hagyományos és természetes alapanyagok a kulturális sajátosságok és a modern technológia kitűnő kombinációja.

A japán kozmetikumok bizalmat és megbízhatóságot sugallanak, mivel a felekelő nap országaiban élő gyönyörű bőrű és hajú nők tökéletes bizonyítékul szolgálnak. Ők a minőséget és a szilárd, jól átgondolt technológiát képviselik, mely a századok óta tartó kutatásban rejlik.

Kiemelkedő figyelmet fordítanak bőr rétegeiben zajló biológiai folyamatokra, sejtbiológia és a genetika területén is. Fejlesztéseikkel sokszor úttörőnek számítanak. Amik által mára már a biotechnológia révén hiaulonsavat állítanak elő így nem használnak hozzá állatokat. Nagyszerű felefedezéseik közzé tartozik a Serpin B3 fehérje, amely az öregedésért felelős, illetve a bőr nedvességét szabályozó enzim is kutatásaik kitűnő eredménye.

A tradíciókban gyökerező és rituálékon alapuló természettel való együttélésük fontos alappillére a vízhez kapcsolódik. Ezért a japán kozmetikumokban a csúcstechnológiákkal közösen nagy szerepet töltenek be a természetes összetevők is. Például a cseresznyefa leveleiből kivont hatóanyag révén csökkentik az UV és a szabadgyökök által okozott DNS károsodást. Ugyanakkor tudják azt is, hogy a külső szépség és a belső harmónia szoros összefüggésben áll. A japán nők értékelik a bőrápolást, tudatosan önmagukra koncentrálnak és lelassítják életüket, hogy nyugodt pillanatokat szerezzenek maguknak és helyreállítsak ezáltal a belső egyensúlyukat.

Miért olyan kiválók még a japán kozmetikumok, mert sosem vannak igazán kész. A filozófiájuk szerint mindig azon gondolkodnak egy terméknél, hogyan lehetne jobbá tenni azt, állandó új kihívást keresve és közben bevetve a kreativitást. „Hiszen nincs semmi, amit ne lehetne jobban csinálni.”