A csavaros lágyfagylalt talán mindenki számára ismerős. A japánok azonban még ezt is továbbfejlesztették, már ami az ízvilágot tekinti! Olvass tovább, hogy megismerd a japán lágyfagylalt történetét!
A japán lágyfagylalt története
A soft cream, vagyis a lágyfagylalt a második világháború után vált népszerű nyári édességgé Japánban. A fagylalt maga Kínából ered, körülbelül 4000 évvel ezelőttről. Ekkor még főzött tejből készült, amelyhez havat kevertek. A modern verziója az Egyesült Államokban jött létre 1931-ben, amikor már géppel végezték el ugyanezt.
Japánban 1951-ben jelent meg a lágyfagylalt, amikor az amerikai csapatok fagylaltstandot állítottak fel a Meiji Jingu-szentélynél. A japánok ekkor találkoztak először ezzel a fagyitípussal.
Rengetegféle ízben kapható az általános vanília mellett:
- sárgadinnyel
- citrom
- fehérbarack
- szóda
- azuki bab
- fekete szezám
- matcha
- menta
- soba tészta
- amazake
- zunda
Forrás: NihonGO
Kiemelt kép: Pinterest