004369911060985

A csavaros lágyfagylalt talán mindenki számára ismerős. A japánok azonban még ezt is továbbfejlesztették, már ami az ízvilágot tekinti! Olvass tovább, hogy megismerd a japán lágyfagylalt történetét!

A japán lágyfagylalt története

A soft cream, vagyis a lágyfagylalt a második világháború után vált népszerű nyári édességgé Japánban. A fagylalt maga Kínából ered, körülbelül 4000 évvel ezelőttről. Ekkor még főzött tejből készült, amelyhez havat kevertek. A modern verziója az Egyesült Államokban jött létre 1931-ben, amikor már géppel végezték el ugyanezt.

Japánban 1951-ben jelent meg a lágyfagylalt, amikor az amerikai csapatok fagylaltstandot állítottak fel a Meiji Jingu-szentélynél. A japánok ekkor találkoztak először ezzel a fagyitípussal.

Rengetegféle ízben kapható az általános vanília mellett:

  • sárgadinnyel
  • citrom
  • fehérbarack
  • szóda
  • azuki bab
  • fekete szezám
  • matcha
  • menta
  • soba tészta
  • amazake
  • zunda

Forrás: NihonGO

Kiemelt kép: Pinterest

error: Content is protected !!