004369911060985

Réges-régen, egy nagyon magas hegy tetején élt egy kami-sama (isten), aki nagyon szeretett szórakozni. Hamarosan újév lesz, és ez a kami azon töprengett, hogyan lehetne a legjobban megünnepelni ezt az alkalmat.

Amikor lenézett a hegye tövébe, sok állatot látott. „Ah, miért is ne! Az újévet az állatokkal fogom ünnepelni!” gondolta. Micsoda remek ötlet! Nagyon örült az ötletének.

Nem sokkal ezután egy tábla jelent meg a hegy tövében, amelyen ez állt: „Minden állat! Az újév reggelén gyere fel kérlek a hegy tetejére. Az első tizenkét állat aki felér, egy-egy évig uralkodik az állatok királyaként. Az érkezési sorrendben történik az évek elosztása, ezért legyél gyors! Üdvözlettel, Kamisama.”

Az állatok nagyon izgatottak voltak. „Újévkor korán kell kelni! Menjünk a hegyre és nézzük meg, ki ér fel előbb!” mesélték egymásnak. Az állatok olyan hangosan beszélgettek, hogy felébresztették a macskát, aki épp szundikált. Kinyílt a szeme. „Mi ez a felhajtás?” kérdezte álmosan.

Ezt hallva a patkány a következőt mondta a macskának. „Nézd, újév másnapján, ha felmész a hegy tetejére, az állatok királya lehetsz.” A macska hitt a patkánynak, és azt gondolta, hogy ebben az esetben még van bőven ideje, szunyókál még egy kicsit. Rögtön vissza is tért a horkoláshoz.

Végül elérkezett az év utolsó napja. A hegy teteje a lenyugvó nap vörösében fürdött. A bika indult elsőnek és egyenesen a hegycsúcs felé tartott. Valamilyen viszkető érzést érzett a hátán, de nem foglalkozott vele, ment kitartóan. „Hú, micsoda mulatságos érzés!- gondolta.  A patkány volt az, aki egészen a hegy tetejéig a bika hátán utazott.”

Az éjszaka során aztán a többi állat is elindult.

japán horoszkóp

A tigris fergeteges tempóban száguldott felfelé meg-megállva. A sárkány szárnyait csapkodva emelkedett a magasba, míg a ló és a bárány kölcsönösen biztatták egymást a meredek úton.

A majom és a kutya barátságban indultak el, de hamarosan heves versenybe kezdtek, ami végül egy harcba torkollott. A kakas, aki általában korán kelt, most picit elaludt, de szerencsére a szárnyai segítségére voltak.

A hegy felé vezető úton aztán mindenki találkozott a csúcs közelében. A sárkány, a ló, a bárány és mások mind a csúcs felé tartottak.

A kamisama figyelemmel kísérte az állatok versenyét, beleértve a kutya és a majom közötti harcot is. Végül minden állat felért a hegy csúcsára egymás után, kis idő elteltével.

Az első a patkány lett, aki rászedte a bikát. Éppen amikor odaért volna, a patkány leugrott a fejéről és előre sietett. Így követett a bika, majd a tigris, a nyúl, a sárkány, aki a kígyót csak azért előzte meg, mert a hosszú bajusza előre ért, megelőzve a kígyó fejét. Aztán a ló, a bárány, a majom, a kakas, a kutya, és végül a vaddisznó ért fel.

Az állatok boldogan köszöntötték az új évet a hegy tetején, és a kami örömmel nézte, hogy az állatok együtt ünneplik az új év kezdetét, nem is törődve azzal, ki lett az első. Így múlt el egy csodálatos újévi éjszaka, ahol az állatok közösen alkották az év legmulatságosabb történetét.

A második nap reggelén megérkezett a macska is, és meglepődik, amikor megtudja, hogy az üdvözlés napja egy nappal korábban volt. Éktelen haragra gerjedt és azt mondják, hogy emiatt üldözik a macskák az egereket a mai napig.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=eKAXaiXImBg

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán

error: Content is protected !!