004369911060985

A Jujutsu Kaisen egy nagyons ikeres manga sorozat!

Minden élőlényből kiárad egy elátkozott energia (呪力, Juryoku), amely a testben természetesen áramló negatív érzelmekből fakad. A hétköznapi emberek nem tudják kontrollálni ezt az áramlást a testükben. Ennek eredményeként folyamatosan elveszítik átkos energiájukat, aminek eredményeként megszületik a Curses (呪い, Noroi), a spirituális lények faja, akiknek elsődleges vágya, hogy kárt okozzanak az emberiségnek. Ezek az átkok hátborzongató szörnyek, szellemek és yōkai-ként jelennek meg.

A Jujutsu Varázslók (呪術師, Jujutsushi, szó szerint „Átkozott Technika Mesterek” vagy „Sámánok”) olyan emberek, akik irányítják az Elátkozott Energia áramlását a testükben, lehetővé téve számukra, hogy tetszés szerint használják, és csökkentsék annak felszabadulását. A magas rangú varázslók és átkok finomíthatják ezt az energiát, és felhasználhatják átkos technikák (呪術式, Jujutsushiki) végrehajtására.

Az átkozott technika fejlett formája a 領域展開, Ryōiki Tenkai, amellyel a felhasználók változó méretű dimenziót építenek.

Történet

Yuji Itadori egy természetellenesen fitt középiskolás diák, Sendaiban él.

Halálos ágyán nagyapja két erőteljes üzenetet ad át Yujinak: „mindig segíts másokon” és „halj meg emberekkel körülvéve”. Yuji barátai az okkult klubban átkokat vonzanak az iskolájukba, amikor feloldanak egy rothadt ujjtalizmánt. Yuji lenyeli az ujjat, hogy megvédje a Jujutsu varázslót, Megumi Fushigurót, és a Ryomen Sukuna nevű erős átok házigazdája lesz. Sukuna gonosz természete miatt minden varázslónak azonnal ki kell űznie őt (és tágabb értelemben Yujit). Amikor azonban látja, hogy Yuji megtartja az irányítást a teste felett, Megumi tanára, Satoru Gojo beviszi őt a tokiói prefektusi Jujutsu Gimnáziumba, és egy javaslatot tesz feletteseinek: halasszák el Yuji halálbüntetését, és edzenek Gojo alatt, amíg meg nem emészti Sukuna mind a 20 ujját, hogy az átkot képesek legyenek megszüntetni. Ugyanakkor egy csoport Átkozott Szellem többrétegű támadást tervez a Jujutsu varázslás világa ellen, beleértve az Átkozott Szellem Mahito-t és egy Suguru Geto nevű korrupt varázslót.

Gojo partnerei Yuji és Megumi elsőéves tokiói diáktársával, Nobara Kugisakival varázslókká képezik őket, de egy rosszul sikerült küldetés során Sukuna teljes uralmat szerez Yuji teste felett, így Yuji megengedi mindkettőjüknek, hogy meghaljanak. Ennek ellenére Sukuna visszahozza Yujit az életbe, miután megnőtt az érdeklődés Megumi iránt. Gojo tudatában van annak, hogy a Jujutsu magas rangú emberei meg akarják ölni Yujit, ezért titokban tartja feltámadását, hogy tovább képezze. Yuji találkozik diáktársával, Junpei Yoshinóval, aki Mahito manipulációinak áldozatává válik, ami miatt Yuji bosszút esküdni kezd.

Gojo felfedi, hogy Yuji életben van a tokiói és a kiotói jujutsu iskolák közötti csereesemény során. A kiotói iskola igazgatója azt akarja, hogy Yuji azonnal meghaljon, ezért a tervek megvalósítására készülnek, míg a tokiói diákok segítenek Yujinak. Az esemény során az Átkozott Szellemek megtámadják az iskolákat, de Yuji, Gojo és a harmadik éves kiotói diák, Aoi Todo megküzd velük, bár Mahito ellop három „Halálfestményt” (félig emberi félig átkokat), és megidézi őket.

Egy izgalmas manga sorozat és anime, amit érdemes végig olvasni és nézni. Itt tudod megvenni a teljes sorozatot.

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán