004369911060985

A tizenéves Kano Murasaki a természet gyermeke. A lány elképesztő ügyességgel mássza meg a legmeredekebb hegyoldalakat is.

A környezetében ezért mindenki Risuko-nak, vagyis „mókusnak” becézi.  Risuko apja hajdanán dicső szamuráj volt, mely igen tekintélyes foglalkozás volt a háború sújtotta 16. századi Japánban.

Miután megszégyenítették, írnokként kellett munkát találnia; megtanította a lányát írni és olvasni, de miután meghalt, a családját az éhenhalás veszélye fenyegeti. Egy nap egy előkelő asszony érkezik és közli Risuko-val, hogy az anyja eladta neki, és a lánynak most vele kell jönnie egy olyan iskolába, ahol méltó neveltetést kap, ráadásul visszaszerezheti családja számára is a becsületet.

Az utazó csapat egy hideg és veszélyes utazáson megy keresztül, miközben megpróbál kibújni a rivális hadurak közötti harcok elől. Útközben Risuko megmutatja néhány képességét; nem csak mászni tud kitűnően, hanem ért a kalligráfiához, ismeri a madarak hívásának trükkjét és bátran megőrzi lélekjelenlétet, ha megtámadják. Amikor végre elérik az iskolát, Risuko újonc lesz, és szentül hiszi, hogy mikō-nak, vagyis szentély szolgálónak fogják majd kiképezni.

A kezdők eleinte csak alantas feladatokat végeznek, főleg konyhai munkát, de idővel zenei, ének- és táncleckéket kapnak. A lány azonban sorstársaival együtt hamarosan rájön, hová is csöppentek: Mochizuki Chiyome, a leghíresebb női ninja kiképzőjébe. Chiyome ezeket a fiatal lányokat kémeknek és bérgyilkosoknak képzi ki, olyan fedőazonosságokkal, mint a szentélyek őrzői, szolgái vagy éppen prostituáltak.

Risuko lassan megtanulja, hogy képes a táncmozdulatait és konyhában megszerzett képességeit a harcban is használni. A gyanakvás és a cselszövés (politikai és romantikus egyaránt) azonban beárnyékolja a közösség összetartó erejét.

Vajon sikerül Risuko-nak és a kunoichi csapatnak a küldetése? Vagy elbuknak és ez nem csak ő, de a shogun életébe is kerül? Megmenthetik az országot az összeomlástól?

David Kudler ninja-sorozatának első kötete egy tinédzser lány szemén keresztül mutatja be a XVI. századi polgárháborúktól sújtotta Japán mindennapjait, ahol nem elég életben maradni, de olyan hihetetlen küldetéseket kell teljesíteni, amik még egy tapasztalt férfi harcost is próbára tesznek. Sose becsüljük hát le a nők erejét, mert birodalmak sorsát dönthetik el! 

Eredeti cím: Risuko: A Kunoichi Tale (2016)

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán

Ballagó Petra

error: Content is protected !!