004369911060985

Nagano prefektúra hegyvidéki tájain, ahol a legendák a szelekkel táncolnak, a hegyek pedig az ősi meséktől visszhangoznak, a Kurohime nevű szunnyadó vulkán egy lebilincselő szerelmi történet néma tanúja. A Japán Alpok szívében elhelyezkedő hegy egy legenda súlyát hordozza magában, amely egy „fekete hercegnő” és egy misztikus fekete sárkány sorsát meséli el.

A sárkány éve és a legenda születése

A 2024-es év a Sárkány éve lesz a kínai és a japán horoszkóp 12 éves ciklusban. A Kurohime-hegy egy  a szunnyadó vulkán, amely japánul „fekete hercegnő”-t jelent. Innen ered a történet, szerelemről, veszteségről és a természet kitartó szelleméről szól.

A legenda szerint Kurohime, a fekete hercegnő egykor egy titokzatos udvarló, egy alakváltoztatásra képes fekete sárkány szívét ragadta meg. A jóképű fiatalúrnak álcázott sárkány megkockáztatta, hogy elnyerje a szép hercegnő kegyét. Szerelmi történetük azonban megpróbáltatások közepette bontakozott ki, amelyeket a leány apja állított eléjük, akit nem győzött meg a sárkány szándékai. Annak ellenére, hogy minden feladatot sikeresen teljesített, amit az apa kért tőle, mégis a sárkány szembesült szerelmének igazságtalan megtagadásával. Egyes forrásokban azt lehet olvasni, hogy az apa rászedte a fiatal férfit és csalással legyőzte őt.

A kétségbeesés és a düh rohamában az ifjú férfi visszanyerte valódi alakját, egy félelmetes fekete sárkánnyá változott. Tűz és víz zúdult szét a földön, pusztítást hagyva maga után. Az egykor örömteli udvarlás a sárkány elemi erejének félelmetes megnyilvánulásává változott. A hercegnő lehetetlen választás előtt állt – a szerelme vagy a népe. Könyörgött a sárkánynak, hogy kímélje meg népét, ezért felajánlotta magát a nép nyugalmáért cserében.

Kurohime: A szeretet és az áldozatok hegye

Ma a Kurohime-hegy ennek a mitikus egyesülésnek a bizonyítéka. A fekete hercegnő tiszteletére elnevezett hegyről az emberi és a sárkány birodalmát meghaladó szerelem legendája egy kedvelt mese a térségben. Egyben tanító üzenetével a fekete hercegnő és a sárkány legendája megrendítő emlékeztetőül szolgál az emberiség és a természet közötti bonyolult kapcsolatra.

Források:

https://peakvisor.com/peak/mt-kurohime.html?yaw=0.00&pitch=0.00&hfov=82.38

https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Kurohime#:~:text=Mount%20Kurohime%20(Japanese%3A%20%E9%BB%92%E5%A7%AB%E5%B1%B1,Nagano%20(%E4%BF%A1%E5%B7%9E%E7%99%BE%E5%90%8D%E5%B1%B1). https://japanesemythology.wordpress.com/kurohime-tale-of-a-black-princess-and-a-black-dragon/

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán