004369911060985

A Marugame vár Kagawa prefektúrában található, Marugame város központjában a Kameyama dombon (korábban Sanuki provincia).

A Muromachi-korszakban a Kagawa-klán uralta ezt a területet, majd a Sengoku-korszak alatt Toyotomi Hideyoshi kisemmizte őket, és Ikoma Chikamasának adta át a provinciát. Chikamasa építtette a Marugame várat, később pedig fiának, Kazumasának hagyományozta tovább. Miután a Tokugawa-sógunátus került hatalomra, és meghozták az egy provincia, egy kastély törvényt (egy provinciában csak egy várat lehetett fenntartani), a Marugame kastélyt lebontották.


Az 1600-as évek közepén Yamazaki Ieharu kezdett bele a vár újjáépítésébe, aki az osakai és a shimabarai várak építésében is részt vett. A Yamazakiak után a Kyogoku-klán vette át a vár további építésének feladatait, ők egészen az Edo-kor végéig uralták. 1869-ben egy tűzeset során a hadúri palota és a kis torony elpusztult, majd 1872-ben lebontási árverésre bocsájtották a fennmaradt épületrészeket. Az aukciót végül a japán császári hadsereg lefújta.

Azóta a várat folyamatosan alakították, 2006-ban beválasztották Japán top 100 vára közé. A tenshut és két kaput (Ote ichi no mon, Ote ni no mon) nemzeti örökségként tartanak számon.

Forrás:

https://en.wikipedia.org/wiki/Marugame_Castle