004369911060985

Matsue vára az egyik a 12-ből, amely eredeti formájában maradt fenn Japánban, illetve Nemzeti Kincsként is számon tartják.

1611-ben épült Yoshiharu Horio hadúr jóvoltából, aki a sekigaharai csata emlékére állítatta. A vár erődként magasodik a város fölé vastag, fekete falaival. Inkább olyannak tűnik, mint ami egy csatához készült, semmint várkastélynak.

Szerencsére tűzvész nem rombolta le, ahogy sok más kastélyt és várat, viszont 1873-ban a torony kivételével földig rombolták egy akkoriban bevezetett törvény miatt. A helyi lakosok nagyon sokáig harcoltak a várért, míg végül sikerrel jártak: az újjáépítés során pontosan ugyanazt a várat rekonstruálták, mint ami a rombolás előtt volt.

A vár tetejéről csodálatos kilátás nyílik Matsue városra, és ami még érdekesebbé teszi az élményt, hogy ugyanazt a tájat látjuk, mint a szamurájok 400 évvel ezelőtt. Kardokból, páncélokból és sisakokból álló kiállítás is megtekinthető.

A kastély körül a Matsue Jozan parkban tudnak a látogatók megpihenni, élvezni a természetet. Tavasszal a cseresznyefák, azáleák és a japán barackfák virágoznak, míg novemberben is érdemes ellátogatni az őszi leveleket megcsodálni.

Forrás: https://www.kankou-shimane.com/en/destination/649

Képek:

By 663highland, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41459783

error: Content is protected !!