004369911060985

A Japán nők bőre rendkívül gyönyörű, és bizony nem ritka, hogy akár tíz – húsz évet is letagadhatnak a korukból.  Ezt a kivételes adottságot sokszor a genetikával indokolják, azonban mára kiderült, hogy kislány koruk óta tanulják a szépségápolás titkait. Ez egy wellnesshez hasonlítható leginkább, egyfajta test-lelki megtisztulás.

japan nő szépség ápolás japán arcmaszk japán kozmetikum

A tudatos vásárlás a Japán hölgyeknél a szépségipari termékek terén is egyfajta általános szokás, ahol a természetes összetevőket, mint például a Matcha teát és a rizst részesítik előnyben a márkával szemben.

Fontos megemlíteni, hogy sok kultúrával szemben számukra a megelőzés a legfontosabb tényező, a bőrük fiatalságának és rugalmasságának megőrzése.

Alapvető szempont a tudatosan felépített rutin, amelynek egyik nélkülözhetetlen eleme arcmaszk alkalmazása.

Használata a nem új, régebbre vezethető vissza, amikor gyógynövényeket és különböző virágokat kimono selyem alatt gőzölték.

A japán nők szívesen használnak a múlt tradícióiból eredő, de modern kor követelményeinek megfelelő kozmetikai szereket.

Ezek alól nem kivételek az arcmaszkok sem.

Ma már bio-cellulóz, hidrogél, és mikroszálas technológiákkal készült természetes alapanyagokon alapuló kiváló minőségű arcmaszkokat részesítik előnyben.

A lista elején az éjszakai maszkokkal ellentétben a fátyolmaszkok vannak.

Legfontosabb jellemzőjük, hogy nem engedik elpárologni a bőr felületéről a nedvességet és a tápláló hatóanyagokat, hanem védőréteget képeznek és szinte bezárják őket.

Természetesen nem kell minden nap vagy este használni őket, azonban ügyelni kell az alaposan letisztított bőrfelületre például olajos vagy vizes bázisú lemosóval, ha szükséges bőrradírral.

Az eredmény, hogy a bőrük nem csak hidratáltabbak, hanem feszesek, simábbak és ragyogóbbak lesznek.

Nálunk jelenleg 3 nagy japán kozmetikai cég fátyol maszkja kapható, de már úton van néhány új típus is a kínálatunkba, ezért érdemes figyelni időnként a honlapot, vagy a Facebook bejegyzéseinket!

Ez egy zselés állagó, mélyen tápláló maszk:

japán arcmaszk hylaurionsav, kollagén zselé

Ebben a maszkban gazdagon található kollagén, lágy, zselés folyadékban áztatva. Igazi kényeztetés az arcbőrnek:

kollagén japán arcmaszk

Ez egy nyugtató arcmaszk kellemes virág illattal:

nyugtató japán arcmaszk

Kertész Alexandra

Képek: saját képek

Források:

https://www.eveline.co.hu/hirek/arcmaszkok-5-dolog-amit-mindenki-rosszul-csinal-es-hogyan-kell-jol-csinalni/