004369911060985

Az ősz is az az évszak, amikor érdemes Japánba látogatni, de nem csupán a momiji miatt! Adunk pár úti tippet, mit látogass meg feltétlenül!

Shirakawago

Gifu-prefektúra egyik népszerű helyszíne Shirakawago, amely egy az UNESCO világörökségei közül. Népszerű a tradicionális farmházairól (gassho zukuri), amelyek nádfedelei mögött a színes hegyoldal magasodik. Ide kora ősszel ajánlott utazni, mivel télen nagyon sok hó esik a területre.

Kurobe Gorge

Toyama-prefektúra és az északi Japán Alpok legszebb úti célja. Különleges helyszín, amelyet egy vonatos túrával is meg lehet tekinteni, mely kb. 20 km hosszú. Csodálatos kilátást nyújt a Shin-Yamabiko-híd, amely a Kurobe-folyó fölött található. 

Nikko

Tochigi-prefektúra városa két részre osztható: közép Nikko és Okunikko. Ősszel az egyik legforgalmasabb turistaövezet. Több szentélye a világörökség része, shinto és buddhista hagyományok őrzője. Leghíresebb szentélye a Toshogu-szentély, amely Tokugawa Ieyasu mauzóleuma is, a legszebb kilátás pedig a Shinkyo-hídról nyílik.

Takao-hegy

A Takao-hegy Tokióban található, az egyik legjobb őszi túraútvonal. Kirándulás közben nemcsak a csodálatos tájat figyelhetjük, hanem szentélyeket is megcsodálhatunk. Tiszta időben a Fujira is ráláthatunk a hegyről.

Tofukuji-szentély

A Tofukuji Kiotóban található zen buddhista templom, amely 1236-ban épült. Egyike az 5 nagy buddhista templomnak Kiotóban, így mindenképp érdemes megtekinteni! Az őszi levelek hullása a szentély fahídjáról a legszebb látvány. Mivel hétvégén rengeteg emberre kell számítani, érdemes inkább hétköznapot választani a látogatásra.

A következő részben hozunk még 5 látnivalót!


Forrás:
https://www.kyuhoshi.com/places-to-visit-in-japan-in-november/

Kiemelt kép: Ryutaro Tsukata – pexels