Ha szeretsz enni, Osaka a mennyországgá fog válni számodra. A város híres arról, hogy Japán konyhájának fővárosa, és itt találhatók a legfinomabb hagyományos és street food ételek, amit valaha kóstoltál.
A város minden sarkán újabb éttermek várnak, ahol különlegesebbnél különlegesebb ételekkel találkozhatunk – szóval készüljünk föl, Osaka után lehet, hogy 1-2 kilóval többet kell majd hazavinnünk, nem feltétlenül a bőröndben. 😅
A „Japán konyhájaként” ismert Osaka az ínyencek paradicsoma! Ezeket érdemes kipróbálni:
1. Takoyaki (たこ焼き)
Tésztából készült polipgolyók, kockára vágott polippal, zöldhagymával, ecetes gyömbérrel és tempura törmelékkel töltve.
Speciális kerek formában grillezve, szósszal, majonézzel, bonito pehellyel és hínárral felöntve. Street food tökéletesség!
2. Okonomiyaki (お好み焼き)
Ízletes japán palacsinta lisztből, káposztából, tojásból és húsból vagy tenger gyümölcseiből.
Főzőlapon főzve, tetején okonomiyaki szósszal, majonézzel, hínárral és bonito pehellyel. Gyakran „japán pizzának” hívják.
3. Kushikatsu (串カツ)
Rántott nyárs húsból, tenger gyümölcseiből és zöldségekből készül, zsemlemorzsával bevonva.
Különleges mártogatós szósszal tálalják. Shinsekaiban mindenhol megtalálható.
4. Kitsune Udon (きつねうどん)
Vastag udon tészta könnyű húslevesben, édesen párolt sült tofuval (aburaage) felöntve.
Osakában édesebb és ízesebb, mint más régiókban.
5. Tecchiri (てっちり)
Fugu-val (gömbhal) készült egytálétel.
Télen speciális éttermekben szolgálják fel. Biztonságos és engedéllyel rendelkező szakácsok készítik.
6. Ikayaki (いか焼き)
Grillezett tintahal, néha egészben vagy hajtogatott tintahal palacsintaként szolgálják fel áruházakban és vasútállomásokon.
Gyors, sós nassolni való.
7. Negiyaki (ねぎ焼き)
Az okonomiyaki vékonyabb rokona, elsősorban zöldhagymával és szója alapú szósszal készül az édesebb okonomiyaki szósz helyett.
Könnyedebb íze miatt népszerű a helyiek körében.
9. Doteyaki (どて焼き)
A marhainakat misóban és mirinben puhára és ízesre pároljuk.
Kis ételként szolgálják fel az izakayában (japán kocsmák).