004369911060985

Az őszi szüret és betakarítás a japánoknál is a finomabbnál finomabb alapanyagok és ételek időszaka. Rizs, édesburgonya, gesztenye, sütőtök, tengeri finomságok – lássuk, milyen őszi ételeket érdemes megkóstolni, ha ebben az időszakban Japánban járunk!

Gesztenyés rizs 
A rizshez gesztenyét kevernek, és egyben főzik meg. Nagyon kedvelt őszi fogás.

Matsutake rizs 
A gesztenyéhez hasonlóan a matsutake gombát is a rizshez keverve készítik el. Ízesítésnek dashit, szójaszószt, szakét vagy mirint használnak. Bármilyen gomba felhasználható ehhez az ételhez, amit röviden csak gombarizsként (vagy gombás rizsként) emlegetnek.

Grillezett csuka 
A japánok nagyon szeretik a grillezett, sózott csukát, amit egyben készítenek el. Miso leveshez vagy valamelyik rizses keverékhez szolgálják fel általában.

Karamellizált édesburgonya
A karamellizált édesburgonyát édességként fogyasztják: cukorban, mézben, olajban vagy szójaszószban karamellizálják.

Sült édesburgonya
Az édesburgonyát sütve is nagyon szeretik a japánok. Népszerű az utcai standoknál árult szénen sütött édesburgonya, amelyet egészben készítenek el.

Melyik őszi étel a kedvenced?

Forrás:
https://hun.koshachek.com/articles/japan-oszi-konyhaja-kiados-jo-erzesu-etel.html

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán

error: Content is protected !!