Az őszi szüret és betakarítás a japánoknál is a finomabbnál finomabb alapanyagok és ételek időszaka. Rizs, édesburgonya, gesztenye, sütőtök, tengeri finomságok – lássuk, milyen őszi ételeket érdemes megkóstolni, ha ebben az időszakban Japánban járunk!
Gesztenyés rizs
A rizshez gesztenyét kevernek, és egyben főzik meg. Nagyon kedvelt őszi fogás.
Matsutake rizs
A gesztenyéhez hasonlóan a matsutake gombát is a rizshez keverve készítik el. Ízesítésnek dashit, szójaszószt, szakét vagy mirint használnak. Bármilyen gomba felhasználható ehhez az ételhez, amit röviden csak gombarizsként (vagy gombás rizsként) emlegetnek.
Grillezett csuka
A japánok nagyon szeretik a grillezett, sózott csukát, amit egyben készítenek el. Miso leveshez vagy valamelyik rizses keverékhez szolgálják fel általában.
Karamellizált édesburgonya
A karamellizált édesburgonyát édességként fogyasztják: cukorban, mézben, olajban vagy szójaszószban karamellizálják.
Sült édesburgonya
Az édesburgonyát sütve is nagyon szeretik a japánok. Népszerű az utcai standoknál árult szénen sütött édesburgonya, amelyet egészben készítenek el.
Melyik őszi étel a kedvenced?
Forrás:
https://hun.koshachek.com/articles/japan-oszi-konyhaja-kiados-jo-erzesu-etel.html
Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗
Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni
SEO és marketing felelős↗
Lapj kapcsolatba a blog készítőjével
ArigatoApartman ↗
Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán