004369911060985

A vár a Sengoku-korszakban épült (valószínűleg 1441), Hyogo prefektúrában, Asago város környékén. 353 méteres tengerszint feletti magasságon található a Shiroyama-hegyen, a környéken Japán Machu Picchujaként is szokták nevezni. 1943 óta a romjait nemzeti kincsként őrzik.

A vár építését Otakagi Mitsukage kezdeményezte, de a részletek és a pontos dátum ismeretlen. Az 1441-es évet azért tartják az építés valószínűsíthető időpontjának, mert ekkoriban indított hadjáratot egymás ellen a Yamana- és Akamatsu-klán, és az Akamatsu-klán meggyilkolta az akkori sógunt, Ashikaga Yoshinorit. A vár szerepe a védelem és a biztosítás volt: védeni az Ikuno bányát, biztosítani a határt Harima és Tajima között (a két terület a két klán fennhatósága alá tartozott). 1576-ban aztán Otakagi Mitsukagét és az általa vezetett katonaságot Toyotomi Hideyoshi kikergette a Takeda várból.

A várat ezután több név is birtokba vehette, de Akamatsu Hirohide alatt kezdődött meg egy nagyobb felújítási munkafolyamat. Miután Hirohidét seppukura kötelezték, a várat is lebontották, egyedül a falak és az alap maradhatott meg.

A várrom a mai napig népszerű turistalátványosság. 2006-ban a Japán Kastélyszövetség beválasztotta a top 100 japán vár közé.

Forrás:
https://en.wikipedia.org/wiki/Takeda_Castle