004369911060985

Az Inuyama várkastély Inuyama városban (Aichi prefektúra) található, yamajiro stílusban épült. A vár a Kiso folyóra néz, melynek túlpartján már Gifu prefektúra látható.
Az Inuyama várat is Japán egyik nemzeti kincseként tartják számon. Érdekessége, hogy a fő torony kialakításának köszönhetően különböző szögekből a torony más-más formát vesz fel.

inuyama vára

A történelmi források szerint a vár elődje egy sintó szentély volt (Haritsune szentély), amelyet a vár építése miatt bontottak le és költöztettek arrébb. A Muromachi-korszakban alakítottak rajta a legtöbbet, jelenlegi kinézetét pedig Oda Nobunaga fiának, Nobukatsunak köszönhetjük.
A várat Nobunaga unokatestvére kaparintotta meg bosszúból az okehazamai csata veresége után. Később Nobunaga visszaszerezte, majd halála után Toyotomi Hideyoshi Ishikawa Sadakiyot állította a vár élére. Ishikawa nekiállt a vár védelmi rendszerét felújítani, illetve a dizájnon is változtatott. A sekigaharai csata után a Tokugawák kezébe került a kastély, és az ő uralmuk alatt a Naruse-klán birtokában volt, akik az akkori Inuyama tartományt is vezették. 1871-ben aztán a Meiji kormány lebontatta a várat a tenshun kívül, majd 1895-ben került vissza a Naruse-klánhoz azzal a kikötéssel, hogy vigyáznak rá és fenntartják.
2004-ben kikerült magánkézből, és egy nonprofit alapítvány vette át.

inuyama vára

Forrás:

https://en.wikipedia.org/wiki/Inuyama_Castle

error: Content is protected !!