004369911060985

Tokió zamatos, banán ízű krémes sütije, amelyet könnyen elkészíthetünk akár otthon is!

tokyo banana recept

Ez a süti Tokió egyik  klasszikus édessége, amelyet gyakran láthatunk mint omiyage azaz ajándék a boltok polcain prezentálva. Ha Japánban járunk, mindenképpen próbáljátok ki. 

Mivel a gyors lejárati idő miatt nem lehet importálni, ezért utána néztem, hogy kell elkészíteni.

Hozzávalók (6-8 darab)

Piskóta 5 tojásból

  • 5 tojás, 5 evőkanál liszt, kis sütőpor, 5 evőkanál cukor, 5 tojás. 
  • Tojást szétválasztjuk, fehérjét kis cukorral kemény habbá verjük.
  • Sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük majd a lisztet hozzá szitáljuk és tovább verjük.
  • A két habot összekeverjük és sütjük, amíg arany barna nem lesz.
  • Tűpróba után hagyjuk kihűlni, majd négyzetekre/ tégla lapokra vágjuk.
tokyo banana recept tojás felverése
tokyo banana piskóta recept
tokyo banana recept piskóta

Banánkrémes krém

1 banánt összetörünk 1 tojás sárgája

1 evőkanál kukoricakeményítő 3 evőkanál cukor (ízléstől függően)

150 ml tej 2-3 csepp vanília aroma

tokyo banana recept banán krém

Elkészítés

  1. Keverjük össze a krém hozzávalókat és alacsony lángon, állandóan kevergetve melegítsük.
  2. Ha a krém sűrűsödni kezd, kapcsoljuk ki a hőt és a tűzön hagyva folytassuk a kevergetést.
  3. Adjunk hozzá néhány csepp vaníliakivonatot (opcionális) és hagyjuk kihűlni.
  4. Vágjuk kisebb négyzetekre a kisütött, kihűlt piskótát. Én egy normál tepsi méretű lapot 6-8 darabra szoktam arányosan elosztani.
  5. Tegyük a krémet csőzsákba vagy ha nincs, akkor egy kiskanállal töltsük meg a piskóta lapokat a közepén. Figyeljünk, hogy ha ki is csurog az oldalán, ne sok.
  6. Görgessük össze, hogy banán alakot formáljon és csomagoljuk a sütiket celofánba úgy, mint ha egy szaloncukrot csomagolnánk be, a celofán végét megcsavarva. Hogy egybe maradjon, a celofán végét betűrtem alá.
  7. Tegyük a becsavart sütiket a hűtőszekrénybe.
tokyo banana recept
tokyo banana recept japán sütemény

Tálalás előtt vegyük le a celofánt és élvezzük a mennyei ízeket egy finom tejes kávé mellett. Tejszínhabbal díszítve még finomabb!

Ha nincs kedvünk a kis banán formázásával időt tölteni, egyszerűen töltsük meg a nagy piskótát a krémmel és mint egy rolád, tekerjük fel és lehűlés szeletelve tálaljuk. Tejszín habbal, csokival díszíthetjük

Kép: saját képek,

www.tokyobanana.jp

error: Content is protected !!