004369911060985

A tonkotsu ramen (豚骨ラーメン) egy húsleves étel, amely Fukuoka prefektúrában nagyon kedvelt, mondhatni helyi különlegesség.

ramen tonkotsu japán rámen étel

A hagyományosan sertés csontokből főzőtt leveshez más hozzávalókat is adnak, több órán át forralják, majd ha elkészült, sertés hús szeletekkel és zöldségekkel tálalják.

A  „tonkotsu” (japánul 豚骨) sertéscsontot jelent és lényegében ez egy hagyományos csont leves. Ízlésünktűl függ, hogy mivel gazdagítjuk. Általában hagymát, fokhagymát, gyömbért, sertéshús szalonnát, sült vagy pácolt sertés szeleteket adnak hozzá, de gyakori a kombu, a shōyu vagyis a szója, a chili babpaszta, a szezámmag ízesítés is. Minden esetben a főtt rámen tészta kerül még hozzá és az eredmény egy laktató egytáléptel.

Érdemes zöldséggel is ízesíteni, így minden leves egyedi, kizárólag a hűtőnk tartalmától és a hangulatunktól függ, hogy éppen hogy sikerült.

Eredetileg a Tonkotsu ramen Kuruméból, Fukuoka prefektúrából származik. Fukuokában ezt az ételt gyakran Hakata ramen (博多ラーメン) néven emlegetik, mivel a Hakata a központi Fukuoka történelmi neve, de „Tonkotsu Ramen” a leginkább elterjedt megnevezése.

Napjainkban ez a fajta rámen a hosszú elkészítési idejéről híres, hiszen a csontot néhány órától maximum 12 órán át szokták fűzni, hogy a jellegzetes ízt megkapjuk.

Hagyományos Tonkotsu ráment idéző, de gyorsabban elkészíthető instant rámen alap érkezett a kínálatba. A szósz és a tészta van benne, rajtad múlik, mivel szeretnéd feldobni az ízét.

Kép forrása:

jogtiszta kép

error: Content is protected !!