Állítólag ez egyike azoknak az ételeknek, amelyet érdemes kipróbálni, ha Okinawán járunk.
![umibudo japán szőlő tenger okinawa](https://japanshop.cdn.shoprenter.hu/custom/japanshop/image/cache/w500h410q80np1/ckeditor/okinawa/umibudo1.jpg?v=null.1642271963)
Az Umibudo tengeri szőlőt jelent. Nevét onnan kapta, hogy úgy néz ki, mint egy apró szőlőfürt. Ez egyfajta ehető hínár, amely csak Okinawa meleg vizében terem. Kubirezuta a hivatalos neve.
Az Umibudonak frissítő, sós íze van, ahogy a kis golyócskák szét pattannak a szánkban. Talán a kaviárhoz lehet leginkább hasonlítani, ezért van, hogy zöld kaviárnak is nevezik.
Általában köretnek tálalják szója szósszal, ecettel vagy önmagában.
![umibudo tengeri szőlő japán okinawa gasztronómia](https://japanshop.cdn.shoprenter.hu/custom/japanshop/image/cache/w500h404q80np1/ckeditor/okinawa/umibudo.jpg?v=null.1642271963)
Kertész Alexandra