004369911060985

A Valentin-napról már olvashattatok korábban a blogon, így bizonyára tudjátok, hogy ilyenkor a nők adnak csokoládét a férfiaknak Japánban. A Valetin-napi csokifajták is megérnek egy blogbejegyzést, ezért az alábbiakban bemutatjuk, milyen típusú csokoládét melyik férfinak adják – ugyanis nagyon nem mindegy!

Japán Valentin-napi csokifajták 

Attól függően, kinek ajándékozzák a hölgyek a csokoládét, többféle típust különböztethetünk meg.

Giri choco – kötelező csoki

A kötelező csokoládét főleg munkatársak, vezetők kapják, illetve barátok, rokonok. Mivel kötelező csoki, ezért nem drága ajándék, és semmiféle romantikus jellege nincs. Maga a giri szó kötelezettséget jelent, ami a japán társadalom elmaradhatatlan jellemzője. Nincs ez másként a Valentin-napi csokik esetében sem.

Honmei choco – az igazi csoki

Ez a nagybetűs IGAZInak szánt csokoládé, amit szerelemből ajándékoznak. Ezt leginkább saját kezűleg készítik a hölgyek, amelyhez sokan vásárolnak ebben az időszakban csokikészítő eszközöket.

Tomo choco – baráti csoki

A nevéből is adódóan ezt a csokit barátoknak szokás adni, azonban kivételesen nem a férfiak, hanem a női barátok kapják. Iskolás lányok körében nagyon népszerű. Nem feltétlenül csak csoki készül ilyenkor, hanem díszes sütemények is.

A Valentin-napi csokifajták (és maga a Valentin-nap) története állítólag 1936-ban kezdődött, amikor egy japán cukrász feladott egy hirdetést, melyben szív alakú csokoládét ajánlott fel ajándékként. Később, 1950-ben pedig már piacra is kerültek az első japán szív alakú csokik a Mary csokigyár jóvoltából.

Forrás:
https://sudy.co.hu/hu/blog/valentin-nap-japanban/

Kiemelt kép: Pinterest

error: Content is protected !!