004369911060985

Japánban évente több ezren látogatják meg a Fujit. Ha Te is arra szeretnél vállalkozni, hogy megmászd, ezt a cikket Neked írjuk!

fuji hegy japán hegymáaszás

A Fuji-hegy (富士山, Fujisan) 3776 méterével Japán legmagasabb hegye. Nem meglepő, hogy a szinte tökéletes alakú vulkánt szent hegyként tisztelik, és nagy népszerűségnek örvendett a művészek és az egyszerű emberek körében az évszázadok során.

fuji hegy japán hegymáaszás művészet japán hokusai

A Fuji-hegy egy aktív vulkán, amely legutóbb 1707-ben tört ki. A Yamanashi és Shizuoka prefektúrák határán áll, és tiszta időben Tokióból és Yokohamából is látható.

fuji hegy japán hegymáaszás művészet japán

Számos, könnyen elérhető közlekedési lehetőség és turisztikai létesítmény áll rendelkezésre azok számára, akik a Fuji hegy környékét szeretnék meglátogatni, vagy a Fuji hegy csúcsát megmászni.

A Fuji hegymászási szezonja minden évben mindössze két hónapig tart, július 1. és augusztus vége között. Évente körülbelül 300 000 ember túrázik fel a hegy tetejére a négy útvonal (Fujinomiya, Gotemba, Subashiri és Yoshida útvonalak) egyikén keresztül. Emellett a Fujigoko, azaz a Fuji Öt tava is egy kedvelt terület, minden szezonban.

fuji hegy japán hegymáaszás művészet japán

A legközelebbi vasútállomások a Fujinomiya állomás, a Gotemba állomás vagy a Kawaguchiko állomás. Mindegyik állomásról helyi buszok indulnak a hegy 5. állomására. Alternatívaként lehetőség van a Fujikyu Shizuoka, Fuji Kyuko és Fujikyu Yamanashi cég által üzemeltetett túra-busz járatokra is felszállni, amelyek a nyitvatartási időszakban naponta közlekednek.

fuji hegy japán hegymáaszás művészet japán

Azoknak a túrázóknak, akik szeretnék meglátogatni a Fujit, de nem szeretnék megmászni azt, azok számára természet járó ösvények lettek kialakítva. Emellett a Fuji környéke tele van  helyekkel, ahol kempingezésre, fürdésre, piknikezésre és kerékpározásra is lehetőség adódik.

A csúcs 3776 méter magasan van, és az időjárás kiszámíthatatlan lehet a magasabb régiókban, ezért a hegy mászókat a magassági betegség és a kihűlés is veszélyeztetheti. A megfelelő felszerelés fontos és érdemes felkészülten neki indulni, mivel a csúcsra való feljutás fizikai és szellemi kihívást jelent.

fuji hegy japán hegymáaszás művészet japán azálea

Ha eljutunk a Fujihoz, ne csak egy napra menjünk. Próbáljunk kicsit tovább maradni és a következő helyeket is megnézni: Fuji Öt tava, a Sengen szentélyek, a Shiraito no Taki vízesések és a Mihonomatsubara fenyőerdő. A Chūreitō pagoda a Fuji hegy legjobb kilátó pontja, erről korábban már meséltünk nektek.

fuji hegy japán hegymáaszás művészet japán

Tavasszal a cseresznyevirágok és az azáleák , nyáron a levendulák és a hortenziák színesítik a hegy gyönyörű kilátását a környező helyekről.

Ősszel az emberek örömmel nézik a színes leveleket, télen pedig a fehér hóval borított hegyet.

Kertész Alexandra

Források és tovább információk:

https://www.japan-guide.com/e/e2172.html

https://livejapan.com/en/in-tokyo/in-pref-fuji_mountain/in-mount_fuji/article-a0002747/

https://trulytokyo.com/climbing-or-visiting-mount-fuji-from-tokyo/

https://www.planetware.com/japan/mount-fuji-jpn-kn-fuji.htm

error: Content is protected !!