004369911060985

A Wakamiya Onmatsuri egy évente megrendezésre kerülő fesztivál, amelyet Nara prefektúrában, Kasuga városában tartanak. A fesztivál az egészségért és a gazdag termésért való imádkozás ideje, és eredete arra nyúlik vissza, amikor a Wakamiya szentély először üdvözölte az azonos nevű istenséget Kasugában.

A fesztivál két fő eseményből áll: a Senko no Gi (Indulás) és a Kanko no Gi (Visszatérés) rituáléból. A Senko no Gi rituálé során az istenség szent szelleme visszakerül nyughelyére, az Otabishoba. A Kanko no Gi rituálé során pedig az istenség visszakerül a szentély nagytermébe.

A fesztivál idején a városban számos hagyományos japán népművészeti előadást is tartanak, köztük lovasíjászatot, lóversenyt, hagyományos táncot és zenét.

Mit érdemes látni és csinálni a Wakamiya Onmatsuri alatt?

A Senko no Gi rituálé során az istenség szent szelleme visszatér nyughelyére, az Otabishoba. A rituálé során a városban minden lámpa le van kapcsolva, és fáklyák égnek. Mivel a látogatók nem láthatják az istenséget, a szentély szolgái úgy folytatják, hogy körülveszik a hordozható szentélyt, és Sasaki ágakkal elrejtik. A nézők szokás szerint mélyen meghajolnak, amikor a szellem elhalad előttük.

A fesztivál egyik leglátványosabb eseménye az Owatari Shiki rituálé. A rituálé során a résztvevők körmenetet alkotnak, és az Otabisho-nál pihenő Wakamiya istenséghez vonulnak. A résztvevők feltűnően öltöznek, a Heian-kortól az Edo-korszakig. A felvonulás útvonalán, a Kasuga Taisha szentély felé vezető ösvény mellett álló híres fenyőfa, Kagemuko no Matsu előtt lovasíjászat és drámai lóverseny is várja a vendégeket.

A fesztivál másik fontos eseménye az Otabisho Fesztivál. Ezen a rendezvényen külön kék, sárga, piros és fehér színnel díszített rizsszemeket kínálnak, majd hagyományos táncot követnek.

A Kanko no Gi rituálé 23:00-kor kezdődik, és az istenség visszakerül a szentély nagytermébe. A fotózás és a fényezés e rituálé alatt is tilos. A helyiek és a látogatók a zord hideg ellenére is kifejezik hálájukat.

Hogyan juthatsz el a Wakamiya Onmatsuri-ra?

A Wakamiya Onmatsuri Kasuga városában, Nara prefektúrában kerül megrendezésre. A várost a JR Nara vasútvonal köti össze Tokióval és Oszakaval. A Kasuga vasútállomástól a szentélyig számos buszjárat közlekedik.

A fesztivál időpontja

A Wakamiya Onmatsuri minden évben december 15- 18-a között kerül megrendezésre.

Forrás és képek: esemény hivatalos honlapja https://ohmatsuri.com/en/articles/nara-kasuga-wakamiya-on-matsuri-festival

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán

error: Content is protected !!