004369911060985

Korábban írtunk a matcha teáról és kiemeltük, mennyire jótékony hatása van az egészségünkre. Ebben a bejegyzésünkben pedig számszerűsítve is megmutatjuk nektek, melyek ezek.

1. Antioxidánsban gazdag

A matcha gazdag katekinekben, a teában található növényi vegyületek egy osztályában, amelyek természetes antioxidánsként működnek. A tea koncentráltan tartalmaz antioxidánsokat, amelyek csökkenthetik a sejtkárosodást és megelőzhetik a krónikus betegségeket.

2. Májvédő funkciója van

A máj létfontosságú az egészség szempontjából, és központi szerepet játszik a méreganyagok kiürítésében, a gyógyszerek metabolizmusában és a tápanyagok feldolgozásában. A matcha tea fogyasztása megelőzheti a májkárosodást és csökkentheti a májbetegség kockázatát.

3. Fokozza az agyműködést

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a matcha számos összetevője segíthet javítani az agyműködést. A matcháról kimutatták, hogy javítja a figyelmet, a memóriát és a reakcióidőt. Koffeint és L-teanint is tartalmaz, amelyek javíthatják az agyműködés számos aspektusát.

4. Segít megelőzni a rák kialakulását

A matcha tele van egészségjavító vegyületekkel, köztük olyanokkal, amelyeket különböző kísérletek során a rák megelőzésével kapcsoltak össze. A Matcha különösen magas az epigallokatechin-3-gallátban (EGCG), egy olyan típusú katechin vegyületben, amelyről kimutatták, hogy erős rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

5. Erősíti a szívet

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a matchához hasonló tápanyagprofillal rendelkező zöld tea fogyasztása segíthet megvédeni a szívbetegségtől. Kimutatták, hogy a zöld tea csökkenti a teljes és „rossz” LDL-koleszterin, valamint a trigliceridek szintjét.

Segíthet megelőzni az LDL-koleszterin oxidációját is, amely egy másik tényező, amely védelmet nyújthat a szívbetegségek ellen. A matcha zöld tea fogyasztása tehát a szívbetegség és a stroke kockázatának csökkenésével jár.

+1 Segíti a fogyást

Vess egy pillantást bármely fogyókúrás kiegészítőre, és jó eséllyel „zöld tea kivonatot” fogod látni az összetevők között. A zöld tea közismert a fogyást elősegítő képességéről, mert segít felgyorsítani az anyagcserét, növelni az energiafelhasználást és fokozni a zsírégetést.

A zöld tea közismert a fogyást elősegítő képességéről. Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy segíthet felgyorsítani az anyagcserét, növelni az energiafelhasználást és fokozni a zsírégetést.

Forrás:

https://www.healthline.com/nutrition/7-benefits-of-matcha-tea#4.-May-help-prevent-cancer

error: Content is protected !!