004369911060985

Honsū szigetének északi részén, a Kujirayama (másnéven a Bálna-hegy) meredek oldalán létezik egy hatalmas kert, aminek a neve: Bell Gardia.

amit a szelre bizunk könyvajánló japán kultúra könyv

A kert középen van egy telefonfülke, amihez nincs csatlakoztatva semmi, mégis a fülkében található telefonkészülék a szélben viszi a hangokat. Évente a szigetország minden részéből emberek ezrei keresik fel a helyet, olyanok, akik elvesztették szeretteiket, hogy aztán a telefonon keresztül beszéljenek a túlvilágon élőkkel. Amikor egy hatalmas és erőteljes hurrikán csap le arra a területre, egy messziről jött nő készen áll arra, hogy élete árán is megvédje ezt a kertet.

A nőt Yuinak hívják, harminc éves, és egy mindenki által ismert dátum választja el attól, aki korábban volt: 2011. március 11. Azon a napon a cunami elsodorta az ország azon részét, ahol élt, elvesztette az anyját és a lányát, elvette az örömét világban élni. Amikor Yui tudomást szerez erről a szürreális helyről, elhatározza, hogy felkeresi a kertet. A Bell Gardiában találkozik egy Tokióban élő orvossal, Takeshival, akinek van egy négyéves kislánya. A kislány anyja rákban hunyt el, a gyerek a nő halála óta képtelen megszólalni.

Az élet meggyógyításához bátorságra, szerencsére és egy olyan helyre van szükséged, amelyben megfejtheted a téged körülvevő történteket. És most, amikor ezt az értékes helyet az a veszély fenyegeti, hogy elragadja egy hurrikán, Yui úgy dönt, hogy szembenéz a széllel, azzal, amely megrázza a földet, és azzal, amely felemeli azok hangját, akik már nincsenek ott.

És akkor Yui lassan rájön, hogy ez a szerelem egy igazi csoda. Még akkor is, ha véletlenül érkezik. Mert amikor senki sem várja a csodát, a csoda megtörténik.

Laura Imai Messina egy valóban létező helyre kalauzol el bennünket Japán észak-keleti részén, finoman megérintve a 2011-es szökőár tragédiáját, és megmutatva egy törékeny, de reményteljes világot, a rugalmasság történetét, melynek legnagyobb varázsa a valóságban rejlik. A szomorú hangvétel ellenére ez a könyv tényleg arra tanít, hogy szeressük és értékeljük az életet, amíg lehet, és használjuk ki az időt, ami megadatott azokkal, akiket szeretünk.

könyvajánló japán

Ballagó Petra