004369911060985

Bár Japánban a központi fűtés hiánya miatt talán nem annyira élvezhető a téli hideg, viszont ilyenkor is számtalan izgalmas programot lehet találni az ország különböző pontjain. Most hoztunk nektek párat!

Téli fények

Japán kétségtelenül minden télen kitesz magáért, ha fényekről és csillogó díszítésről van szó. Szeretik megadni a módját a karácsonyi és újévi időszaknak, így bármelyik városba, településre is látogatsz, biztos lehetsz benne, hogy csodálatos fényjátéknak lehetsz tanúja!

Karácsonyi vásár

Bizony, Japánban is vannak karácsonyi vásárok! Találsz autentikus japán vásárokat is, de azért a bajor virslit és a forralt bort sem vetik meg.

Korcsolya

A fővárosban és a nagyobb városokban több korcsolyapályát is építenek ebben az időszakban. Érdemes kipróbálni, jó móka! Közben lehet csodálni a fényeket és élvezni a forró ételeket, italokat.

Onsen

Télen nincs is jobb program, mint egy forró fürdő! Onsenekkel tele van az ország, téli időszakban pedig a legjobb azokat választani, amelyek kültériek, így a gőzölgő, meleg vízből élvezhetjük a téli tájat.

Chichibui éjszakai fesztivál

A fesztiválról bővebben ebben a bejegyzésünkben olvashatsz. A fesztivál december 1-től december 6-ig tart Chichibu városában – ez az egyik legjelentősebb téli fesztivál Japánban.

Síelés és snowboard

Japánban kitűnő sípályákat lehet találni! A két legjelentősebb síparadicsom Hokkaido és Hakuba.

Disney

A tokiói Disneyland decemberben sem hagyja magára az érdeklődőket! Már november végétől az egész terület karácsonyi díszbe öltözik, és minden a karácsonyról szól. Érdemes egy látogatást tenni ide is, főleg, ha Disney-rajongók is vagyunk!


Forrás: https://jw-webmagazine.com/top-10-things-to-do-in-japan-in-december-b9216ca336f5/

Kiemelt kép: Pinterest

error: Content is protected !!