004369911060985

Az Evangelion animékből jól ismert szinkronszínésznő, Megumi Ogata az elmúlt héten Twitter bejegyzésen keresztül felhívta az anime-kedvelők és fanok figyelmét a jelenleg egyre rohamosabban terjedő koronavírus által okozott problémákra és akadályokra az anime iparon belül.

緒方恵美【M’s BAR】代替公演・4/22横浜&4/29郡山!

✔@Megumi_Ogata

アニメを愛してくれる皆様へ。 想いはいろいろあられると思います。だけどお願い。どうか今は「作画崩壊」とか「動かない」とか言わないで…。 中国・韓国他、いろいろな国とこのようになった今、オンエアに乗せられるだけで凄いこと。制作側皆身を切るように辛い中、必死に頑張っています。どうか。

1:50 PM – Mar 9, 2020

 

Ezen bejegyzésében felkérte a rajongókat, hogy legyenek türelemmel és tartsák tiszteletben a producerek és animátorok munkáját, hiszen tekintve, hogy mi mindenen megy keresztül Japán, Kína és Korea a vírusnak köszönhetően, az is hatalmas érdem, hogy egyáltalán van bármiféle előre haladás a műsoridőkön belül.

Sajnálatos módon rengeteg anime gyártását és bemutatását akadályozta a COVID-19 koronavírus, Japánba való bejutását követően. Anime epizódok műsorra hozatalát és manga fejezetek publikálását hetekkel eltolták, illetve a RE: ZERO 2. évadának premierét áprilisról egészen júliusig tolták el, továbbá a Final Fantasy VII. remake-t is késleltetik a készítők egy hónappal.

Mindezek mellett rengeteg rendezvényt és anime-tematikájú találkozó dátumát áthelyezték, vagy teljesen törölték, illetve népszerű, turisták által kedvelt helyeket határozatlan időre bezártak. Például a tokyou-i Skytree, Disneyland és DisneySea vidámparkok, és a Universal Studios is bejelentette, hogy március közepéig, fokozott elővigyázatosságra hivatkozva átmenetileg zárva lesznek a különböző attrakciók.

Mindennek tetejében fesztiválok és sport rendezvények is hatalmas akadályokba ütköztek. A Nakameguro fesztivált eltörölték, illetve a március 8.-án megkezdődött tavaszi Sumo Bajnokságot először rendezik meg nézőközönség nélkül, kizárólag a bizottság jelenlétében.

Ezek mellett viszont a 2020. júliusában megrendezésre kerülő tokyou-i olimpia kimeneteléről még nincsenek biztos források és hírek, mindössze reménykedni tudunk, hogy sikerül a járványt visszaszorítani, és hogy a meghosszabbított határidőkre rendeződni látszik a szituáció.    

Írta: Bajczar Lara

 

Sajnos tegnap kaptuk a hírt, hogy a Tavaszi Mondocon, Magyarország legnagyobb animés és cosplay eseménye szintén a vírus terjedésének megelőzésére tette kisérletek egyikeként elmarad, ugyanígy, mint más Japán napok Budapesten. Ezt nagyon sajnáljuk, de jobb elővigyzatosnak lenni, mint utólag bánkódni. Ezt azt jelenti, hogy ezeken az eseményeken velünk sem tudok találkozni, pedig nagyon sok japán édességgel és menő cuccokkal készültünk. Ha nagyon megkívánnál egy jó japán édességet avagy snacket, akkor nézz körbe a kínálatunkba, mochi, pocky, japán cukrok, üdítő italok (Ramune), Mog Mogu és instant levesek, Kitsune és Tanuki a Maruchantól várnak.

 

Kép forrás: pixabay

error: Content is protected !!