004369911060985

Élt egyszer egy Kenta nevű szerény gazda, smaragdzöld dombokkal és csobogó patakokkal körül ölelt kis faluban. Kenta az egész faluban ismert volt kemény munkájáról és kedves szívéről. Szerény lehetőségei ellenére, amit csak tudott, megosztott másokkal.

Egy nap, amikor Kenta a nap aranyló sugarai alatt fáradozott, különös látvány tárult elé – egy viharvert és rongyos alakot látott, aki a rizsföldje mellett ült. Az idős férfi erőtlennek tűnt, szakadt köntös takarta törékeny alakját.

Kenta aggódva az idegen jólétéért odalépett hozzá és melegen üdvözölte. – Jó napot, uram. Elveszett, vagy segítségre van szüksége?

Az öreg, szelíd mosolyt mutatva, Inariként mutatkozott be, a japán folklórban tisztelt istenségként. Inari elmagyarázta, hogy hallott Kenta nagylelkűségéről, és azért jött, hogy próbára tegye a falusiak kedvességét. Inari elégedett volt azzal, amit addig látott, ezért felfedte valódi kilétét Kenta előtt.

Kenta meghívta Inarit az otthonába. A gazda lakásának egyszerűsége ellenére Inari olyan melegséget és vendégszeretetet érzett, amelyet ritkán tapasztal egy idegen otthonában.

Kenta kedvességéért Inari egy varázsmagot ajándékozott neki, azzal az utasítással, hogy vesse el ezt a magot a szántóföldjére és gondozza lelkiismeretesen.

Inari utasításait követve Kenta elültette a magot a rizsföldjére és gondosan ápolta. Legnagyobb meglepetésére a varázsmagból kihajtott rizsszár magasabbra és robusztusabbra nőtt, mint bármelyik másik az egész faluban.

Kenta rendkívüli termésének híre futótűzként terjedt, felkeltve a helyi úr figyelmét is, aki meglátogatta Kentát, hogy maga győződjön meg a rizsről.

A bőséges termés lenyűgözte őt, ezért kérdezgette, hogy hogyan gondozza a földet, hogy az ilyen bőségesen terem. Kenta elmesélte találkozását a titokzatos idegennel és a varázsmagról. A lord felismerve ennek a találkozásnak a jelentőségét, és ezután nagy odafigyelést tanúsított a  falu iránt.

Attól a naptól kezdve Kenta faluja elkezdett virágozni a földesúr jóindulata miatt. Az egykor szerény gazda tiszteletreméltó személyiséggé vált, nemcsak kemény munkája miatt, hanem kedvessége miatt is.

Kenta, az alázatos gazda és Inari, a szegény isten meséje egy kedvelt mese, ami emlékezteti az embereket a kedvesség tartós erejére és a váratlan áldásokra, amelyek a nyitott szívűeket érhetik.

Forrás: The Farmer and the Poor God: A Folk Tale from Japan

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán

error: Content is protected !!