004369911060985

A Johnny’s Associates céget, vagy ahogy Japánban ismerik, a Johhny’s Jimushot Kitagawa Johnny alapította az 1960-as években. Csak fiatal fiúkat vett fel a céghez felvételi után, akiket később – ha elég kiforrottnak és tehetségesnek látta őket – debütáltatott egy fiúbandában. A Johnny’s cég rendkívül ismert és népszerű Japánon kívül is, az innen kikerült fiúbandák, idolok rajongók ezreit (sőt, tízezreit) vonzzák a koncertjeikre. 

Kitagawa 2019-ben hunyt el, azonban az azóta eltelt években számos pletyka került napvilágra Johnny-san kétes ügyeiről, amelyek kivétel nélkül a fiatal fiúkkal történő szexuális visszaélésekről szólnak. Sajnos, nemcsak pletykának bizonyultak az esetek. 2023 év elején a BBC egyik tudósítója, Mobeen Azhar Japánba ment, hogy dokumentumfilmet forgasson az áldozatokkal. Számos interjút készített, melyekben az érintettek bevallották, hogy a japán zeneipari mogul zaklatta őket, sokakat évekig. 

Ezután végre vizsgálatot indítottak az ügyben, amely során bűnösnek találták az elhunyt Kitagawát, és testvérét is, aki tudott az esetekről. Unokahúga, aki 2019-ben vette át a céget, augusztusban lemondott, és az egyik idősebb idolt, Higashiyama Noriyukit nevezte ki az új cégvezetőnek.

Bár a vádak igaznak bizonyultak, a volt vezető csak a botrányt ismerte el, az érintettektől nem kért bocsánatot.

Az ügynökség kárpótlást ígért az áldozatoknak. 

Johhny-san hatalmát és manipulatív viselkedését jól mutatja, hogy a megkérdezett áldozatok mindegyike háláját fejezte ki felé, amiért elindította a karrierjüket.

Forrás:
https://hu.euronews.com/2023/09/11/johnny-kitagava-j-pop-szexualis-zaklatas
Kiemelt kép: euronews

error: Content is protected !!