004369911060985

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

Tudod, milyen jegyben születtél? Ha nem, keresd ki ezen a táblán:

kinai horoszkop japán horoszkop

Kérlek azt mindenképp vedd figyelembe, hogy a január végén vagy február elején született emberek esetén mindig az aktuális év hold újév első napjától számolják az állatövi jegyet. Ezért mindenképp nézd meg, hogy az adott évben mikor volt a váltó nap, ezáltal melyik jegyhez tartozol.

Amit a kínai horoszkóp értelmezéséről feltétlenül tudnod kell! Mielőtt tovább olvasol…

Alapjaiban a kínai és a nyugati asztrológia meglehetősen hasonlónak tűnik.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.

De sokkal bonyolultabb ez a rendszer, mint elsőre játszik, ezért ha szeretnéd tudni a kínai horoszkópod, érdemes egy szakembert felkeresni.

Ez azért van, mert nem csak évek számítanak.

A kínai állatöv öt földi elemet tartalmaz, amelyek kölcsönhatásba lépnek egymással. Minden jegynél hullám völgyet alkotnak, és a össze vetik a születési dátumot, hónapot és időt is, ami sokkal összetettebbé teszi, mint a nyugati asztrológia. A nyugati asztrológiával ellentétben azonban a kínai horoszkóp nincs kőbe vésve.

Inkább csak egy irány mutatás, amelyen az illető szemly is alakíthat.

A kínai asztrológia Babilon és sumérok ősi hagyományaiból származik, és a Feng Shui Intézet szerint több mint 5000 éves múltra tekint vissza.

Bár egyszerűbbnek tűnik, a nyugati asztrológiával összehasonlítva a kínai állatöv nem áll meg az állat születési évében. Az asztrológusok minden évet 12 hónapra osztanak, és minden napot 12 időszakra.

A kínai asztrológiát történelmileg kizárólag a császár használta a döntés hozatalban.

A nyugati csillagjegyedhez hasonlóan a kínai csillagjegyed is sokat elárul a személyiségedről, és arról, hogy mi motivál.

A Feng Shui Intézet szerint míg az nyugati jegy és horoszkóp a csillagok helyzetén alapul, a kínai asztrológiai diagram valójában figyelembe veszi a születési dátumot, időpontot, évet, a mennyei helyzet elemzését is. A kínai állatövben öt elem van: Jin (fém), Mu (fa), Shui (víz), Huo (tűz) és Tu (föld). Ezek mind változó tényezők, amelyek egymásra is hatással vannak.

A Feng Shui Intézet elmagyarázza, hogy míg a nyugati állatövben mindössze 500 tényező kombinációja alkotja a horoszkópokat, a kínai asztrológiai profilod végül a több mint 13 millió tényező kombinációja lehet, beleértve a születési évet, hónapot és időt.

Ha valaki megkérdezi, mi a kínai jegyed, illedelmesen a korodra kérdez rá. De nem csak erre, mert ezáltal szerintük a személyiségedre is következtetnek. Ugyanígy, a házassági idő megválasztásánal, fontosabb eseményeknél, gyermek születés tervezésekor, a gyermek nevének kiválasztásakor ezt mind figyelembe veszik. Azt is vizsgálják, hogy egyes jegyek milyen hatással vannak egymásra, mert a jó jegyeket párosítani szerintük a család boldogulására is hatással van.

A kínaikanak van egy táblázatuk arra is, hogy kivel kerüljenek romantikus kapcsolatba.  

A gyerek születésekor ez annyira meghatározó, hogy 2015 Januárjában egy csomó baba azért született meg császár metszéssel, hogy véletlenül se csússzon át a születésük a kevésbé szerencsésnek vélt kecske évébe. A sárkány évében született gyerekeknek nagyon erős, jó tulajdonságaik vannak, ezért például a legutóbbi sárkány évben 1 millióval több gyerek született, mint a korábbi évben.

Patkány

Egy élénk, határozott, talpra esett jelem vagy, aki képes különleges helyzetekben is helyt állni. Nagy az akarat erőd, kiállsz a céljaid mellett, kitartó vagy és van egy olyan természetes vonzerőd, amellyel könnyedén leveszel másokat a lábukról.  

Kiváló megfigyelő készséged van és nem riadsz vissza az aprólékos munkától sem. Szereted a jólétet és kényelmet.

Hajlamos vagy elveszni a részletekben és a figyelmedet több dolog felő fordítani, valamint több dolgot elkezdeni.

Spórolós vagy és beosztod a pénzed.

Oda figyelsz a kapcsolataidra és fontos számodra a jó magénélet. Szeretsz hasznos lenni a munkában és a magán életben, aktív vagy és nyitott vagy az újdonságokra.

Hajlamos vagy az idegeskedésre, de a kapcsolataidban megbízható társ vagy.

2022-ben a patkányok szeretettel és harmóniával teli évnek nézhetnek elébe! Munka közben is bizonyíthatja éles elméjét, és nagy haszonra számíthat. Ez egy kreatív év lesz, pezsegsz az ötletektől, de ügyelj arra rendezd a gondolataidat. Egészségügyi szempontból meg kell tanulnod jobban hallgatni a testedre.

Bivaly


Nyugodt és türelmes vagy, módszeresen dolgozol vagy életed az életed. Előre tervezel és szereted a biztonságot, kiszámíthatóságot. Nehezen vállalsz kockázatokat, konzervatívabb vagy az átlagnál.

Gyakran Te vagy az irányító a környezetedben, legyen szó munkáról vagy magánéletről. Két lábbal állsz a földön, tudatosan tervezel. Kissé bizalmatlan vagy másokkal.

A a barátaid mellett kitartasz és hűséges vagy. A magányt is jól tűröd. Inkább az eszedre hallgatsz mint a szívedre. Hűséges és jó társ vagy, akire bármikor lehet számítani.

Könnyen dühbe gurulsz, mint a bika, de gyorsan lenyugszol és nem vagy harag tartó vagy bosszú álló.

2022 a fontos döntések éve! Ezek nyomán változásokra számíthatsz. A karrier terén támaszkodj a megérzéseidre. Nagy önbizalmad lesz idén, új dolgokat fogsz elkezdeni és megvalósítani. Figyel jobban az egészségedre és ezen a téren is pozitív dolgok fognak történni veled.

Tigris

Hiszel abban, hogy bármit elérhetsz az életben. Nagy élet erővel, optimizmussal, akarattal rendelkezel. Magabiztos vagy és energiával telve hódítod meg a világot.

Hajlamos vagy lázadni, de az ismerőseid egyetértenek abban, hogy egy szerethető személyiséged van. Szereted időnként túllépni a határaidat, nyitott és társaságkedvelő vagy.

Képes vagy jól fókuszálni és elkötelezni magad egy-egy ügy mellett.

2022 első felében a Tigris halad a céljai felé. Sikeres éved lesz, de a sikerért meg kell dolgoznod. Jó hangulatod, pozitív karizmád vonzza a környezetedben élőket, ezért sok remek ismeretségre teszel szert idén. A szerelemben, a munkában és az egészségben nem is lehetne jobb éved.

Nyúl

Értékelik az ismerős környezetet, a megszokást, a kiszámíthatóságot. Ezek mind kellenek ahhoz, hogy megtaláld a lelki egyensúlyodat.

A nyulak jól tudnak alkalmazkodni. Barátságosak, békeszeretőek és nagyon diplomatikusak. Pontosan tudják, mit akarnak. Konfliktus kerülő vagy.

Jó megfigyelő készséged van, de nem szeretsz párhuzamosan több dologra koncentrálni.

Éles igazság érzeted van.

Vágj bele az életbe és nagyon szép pillanatokat fogsz átélni! A szerelem fogja 2022 utolsó felét uralni. De addig próbálj meg nem leülni, hanem arra használni, hogy megtaláld magad. 

Sárkány

A Sárkány állatövben született emberek karizmatikusak, élénkek és lendületesek.

Tele vagy energiával és tett vággyal, pozitív hatással vagy a környezetedre a túláradó pozitív energiád miatt. Optimista vagy, nem riadsz meg a kihívásoktól vagy a megpróbáltatásoktól.

Büszke és független vagy, kitartóan járod az utad.

A sárkányok nagyot gondolnak, terveznek és cselekszenek. A finomhangolást inkább másokra bízzák.

A Sárkány csillagjegy minden tekintetben pozitívan kezdi 2022-t! A párkapcsolatban élők még közelebb kerülnek egymáshoz.A sárkány szinglik örülnek, hogy 2022-ben egyedül lehetnek egy kicsit. 2022 az önmegvalósítás és önismereti éved lesz, bízz magadban és környezetedben.

A szerencse melletted áll idén, és bármit is tervezel, sikerülni fog! Ez rendkívüli mértékben visz előre, különösen szakmailag. 

Kígyó

Tudományos, elmélyült típus vagy, aki szeret kísérletezni és az élet kérdésein gondolkodni, elmélkedni. Sokat olvasol, szeretsz a dolgoknak utána járni.

Inkább tartózkodóbb típus vagy, de ha barátságot kötsz, kitartasz mellette.

Céltudatos vagy, jól nevelt és kedves másokkal.

Szereted a szép dolgokat és nagyra értékeled a minőséget.

A 2022-es év a nagy várakozások éve lesz számodra. Nem vagy feltétlenül türelmes, ezért ezen a téren próbára tesz az idő.

Ezt azonban nem mindenki tudja türelemmel kivárni, ami a hangulatodra negatív hatással lehet. Különösen idén fontos, hogy ne hanyagold el az egészséged és következetesen tegyél érte.

A Ló csillagjegyű emberek tele vannak energiával és életerővel. Sok mozgásra és kreatív önkifejezésre van szükséged. Szabad, független lelked van, nehéz lekötni.

Jól tudsz másokhoz alkalmazkodni, igazi túlélő vagy. Gyorsan átlátsz helyzeteket, határozott vagy, nem szereted, ha korlátoznak vagy vissza húznak.

Könnyen dacos leszel, főleg mert nem vagy türelmes vagy kitartó alkat.

A lovak az év elején veszekedős kedvükben lesznek, főleg a partnerükkel. Az egyedülálló lovak viszont rendkívül népszerűek idén. A nyár az év legjobb időszaka számodra. Tökéletesen kiegyensúlyozott vagy, olyan higgadtan intézed a munkát, az életet és a szerelmi ügyeket, amiről mások csak álmodhatnak.

Kecske

A kecskék érzékeny, gyengéd emberek. Sok melegségre és biztonságra van szükséged.

A kecske kerüli a konfliktust,a harmonikus kapcsolatokra törekszel.

Segítőkész vagy és a párodat, gyerekedet a tenyereden hordod. Nem szereted a monoton, menetrend szerű dolgokat. Jó szép érzéked van.

Szereted a szép tárgyakat és a jó ételeket. Kreatív, művészi vénád van.

A kecskének nagy tervei vannak 2022-ben. Mindent egyszerre szeretnél elérni, és hajlamos vagy türelmetlen lenni. Ha rálépsz a fékre, akkor is sok mindent elérhetsz a nyártól, légy kitartó és összpontosíts. 

Majom

A majom csillagjegyben született emberek nagyon élénkek és okosak. Mozgékonyak, találékonyak, felfedező típusok. Sok minden iránt érdeklődsz, szeretsz új dolgokat kipróbálni.

Nagy ambícióval rendelkezel, nem félsz a kihívásoktól vagy a kísérletezéstől. Könnyen alkalmazkodsz másokhoz, érdeklődő vagy és jól kijössz a környezeteddel.

Tehetséged akarat erővel párosul.

A majom csillagjegy pozitív karizmájával nyerő helyzetben van 2022-ben! Magabiztosságod és társaság kedvelő személyiséged a középpontba helyez. Az év közepén ősztől karrier csúcs várható, de lesznek kihívások is, amelyek lefárasztanak. A szerelemben jó dolgok várnak rád, ez egy szeretettel teli év lesz!

Kakas

Szeretsz új dolgokat kipróbálni, élénk vagy, kíváncsi és nyughatatlan.

Tele vagy kérdésekkel, amelyeket folyamatosan, szorgalmasak, ügyesen és precízen jársz körbe. Ha döntesz, kitartóan haladsz a célod felé. Nem szeretsz tévedni, nehezen viseled.

Őszinte vagy és közvetlen, feketén-fehéren látod a világot, ami néha akadályoz a céljaidban. Hű vagy az ígéreteidhez, nagyon megbízható embernek ismernek mások.

A kakas az év elején a karrierjére koncentrál, szerelmi fronton picit elhanyagolod a partnered. 2022 második felében fog inkább a kapcsolatokra helyeződni a fókusz, ha tervezel utazgatni, az év második felében tedd.

Kutya

Barátságos és békeszerető vagy. Szilárd hűség érzeted van, igazságos, őszinte és tisztességes vagy. Jó érzés a társaságodban lenni, okos, nemes jellemed van.

A kapcsolatok terén kezdetben inkább vissza húzódó vagy, de ha a szívébe vett egy kutya, nála jobb barátot nehezen találni. Ha megsértenek, nehezen felejtesz és soha nem bocsájtasz meg teljesen.

Sok mindent csinálsz, aktív vagy.  

Az év első fele az egyedülálló kutyák számára az önmegvalósítás ideje! A családban élő kutyák kiteljesedhetnek és csendes, nyugodt évre számíthatnak. Fantasztikus év áll előtted, sok elismerésben lesz részed! 

Disznó

Barátságos és társaság kedvelő vagy. Ott tudsz leginkább kiteljesedni, ahol családias, baráti környezet vesz körül. Igazi ínyenc vagy, szereted a jó ételeket és italokat, a kényelmet.

Világos céljaid vannak. Természetes és lényegre törő, kitartó vagy.

Következetesen és kitartóan kiállsz azért, ami számodra fontos.

Jóindulatú és hűséges vagy, lelkesen állsz a dolgokhoz és nagyon segítő kész személyiséged van.

2022 elején a kapcsolatok viharosabbak lesznek számodra. Legy megértő és törődj a környezeteddel, így egyensúlyba kerül minden körülötted.

  Forrás:

https://astrowoche.wunderweib.de/chinesisches-horoskop-2022-das-jahr-des-wasser-tigers-41502.html
https://www.feng-shui-institute.org/Chinese_Astrology/Chinese_Astrology_FSI.html
https://www.travelchinaguide.com/intro/social_customs/zodiac/