004369911060985

A  Kitait (鬼胎, きたい) améh gonosz szelleme, a méhben lakozik. A Kitai egy groteszk, fertőző yokai, amely egy szaké pohár méretű vérrögként kezdődik el növekedni.

kitai youkai japan betegségek

A bal hasban kezdődik, növekedése közben átvándorol a méhbe. Fokozatosan arc vonások alakulnak ki rajta, amely leginkább egy tehén arcára emlékeztet, csak élénk piros színű, fekete szarvakkal. Aztán hosszan növekszik tovább és leginkább egy kígyó alakjára emlékeztet.

Lassú mozgású, de könnyen felbőszíthető yokai, ezért könnyen dühbe gurul, amelyet átad az Őt hordozó emberi testnek is, aki hisztérikus rohamot kap erre.

Ha a kitai a gazda testben eléri felnőtt formáját, szinte lehetetlen megszabadulni tőle.

Akupunktúra használata nem jó kezelési módszer, mert a tű szúrás hatásásra stressz helyzetbe kerül és ront a gazda test állapotán. Ezért egy másik fajta lassan mozgó parazitával lehet vele megbírkózni, de pontosan melyikkel, az egy titok, amely mesterről öröklődik a tanítványára.

Engem ez a yokai leginkább egy rosszindulatú daganatra emlékeztet, amely megjelenését a régi kork emberei szellemi képességekkel ruháztak fel, mondhatni a betegség szállta meg az ember testét. Itt ugyebár azokról az időkről beszélünk, amikor még nem volt olyan fejlett az orvos tudomány.

Forrás és kép: https://yokai.com/kitai/, képet illusztrálta Matthew Mexer