004369911060985

2013 -ban az UNESCO Világörökség részévé választott Fuji Japán legmagasabb és a világon leginkább ismert hegye. A Fuji –hegy egyben Japán egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

chureito paoda japan

A Fuji -hegy bizonyítja, hogy a hegy nem csak a hegymászásra szolgál, hanem önmagának látványa is nagy élvezet.

Mivel a hegy 3776 méter magas, számos lehetőség van azt megcsodálni.

chureito pagoda japán utazás fuji kilátás

A külföldi utikönyvek szerint a legjobb kilátást a hegyre a Chureito pagoda (忠霊塔, ejtsd: Csűreitó) nyújtja, Yamanashi prefektúrában.

A Chureito pagoda az Arakurayama Sengen Parkban található és Japánban nem is olyan nagyon népszerű. Számos külföldi magazin és utikünyv választotta borító képének a pagodából fényképezett kilátást, amelynek köszönhetően maguk a japánok is fefigyeltek arra, hogy milyen szép képet lehet erről a pontról készíteni.

A hely különösen a sakura virágzása, valamint a momijigari, azaz az őszi levelek virágzása idején kedvelt fotózkodási helyszín.

Ez a gyönyörű piros pagoda az Asakura Sengen kegyhelyen található, az Arakurayama Sengen Park területén, a Yamanashi prefektúrában, ahol több mint 650 cseresznyevirág fát ültettek

Az Arakura Sengen park a hegycsúcs felé félúton található. A szentély főterme a hegy lábánál áll, és a szimbolikus piros pagoda eléréséhez 398 lépést kell megtenni.

A kedvelt fotózkodási helyszín a pagoda mögött található. sakura chureito pagoda japán fuji

Fuji -hegy és a vörös ötszintes pagoda együtt tökéletes harmóniáan van az alatta elterülő sakura virágokkal vagy momiji fákkal. Ha egy igazán ikonikus helyre szeretnél ellátogatni a Fuji közelébe, akkor vedd fel ezt a bakancslistádra, mert igazán megéri!