004369911060985

Ki ne ismerné a bűbájos fehér cicát cuki piros masnival, akinek még szája sincs? Bizony, ő Hello Kitty, Japán egyik legikonikusabb popkultúrális karaktere, aki 1975-ben debütált a szigetországban. Népszerűsége azóta sem csökkent, hova tovább, kultusza vetekszik az amerikai Mickey egérével.

hellokitty sziget japán turizmus szállás

A Hello Kitty-rajongók a tokiói Sanrio Puroland-be özönlenek, hogy egy egész napot Sanrio karakterekkel körülvéve töltsenek el, és találkozzanak magával Kittyvel egy fotózáson. De nem ez az egyetlen hely, ahol találkozhatunk a híres macskával.

Japán déli részén, a hyogo-i Awaji-szigeten található egy üdülőhely, amelyet Sanrio leghíresebb macskájának szenteltek, művészeti kiállításokkal, tematikus szállodai szobákkal és még sok mással.

A Hyogo prefektúrában található Awaji-sziget a Seto beltengerben található, Oszaka öblével szemben. Csak egy kétórás útra van a várostól, és gyönyörű strandjairól és mérsékelt éghajlatáról ismert. A sziget a Godzilla és a Naruto vidámparkoknak ad otthont, de három különálló hely is van a világ kedvenc fehér macskájának. A Hello Kitty Smile ad otthont egy digitális művészeti kiállításnak és négy tematikus étteremnek, a Hello Kitty Show Box a hely, ahol személyesen találkozhatunk Kittyvel, a Grand Chariot Hotel pedig Hello Kitty témájú szobákkal rendelkezik.

hellokitty sziget japán turizmus szállás

A cica mosolya…

Először is menjünk a sziget északkeleti részére, ahol egy 120 méteres fehér épületet fogunk látni a part mentén. A masszív Hello Kitty fej a közepén megerősíti, hogy jó helyen járunk. Ez a rajzfilmszerű épület a Hello Kitty Smile, Sanrio kedvenc macskájának szentelt tér.

A helyszínen van egy víz alatti Hello Kitty hercegnő témájú digitális művészeti kiállítás (2300 ¥, középiskolások és középiskolások 1500 ¥, gyerekek 800 ¥), számos interaktív tevékenységgel és egy fényshow-val. Van egy egész fal Hello Kitty plüssekkel borítva, egy Hello Kitty 3D-s hologramja, egy kaleidoszkóp szoba és egy ritka bepillantás Hello Kitty szobájába.

Két üzlet is található, ahol exkluzív árukat vásárolhat, köztük ritka dizájner kézitáskákat és telefontokokat, amelyek Swarovski kristályokból készült Hello Kitty illusztrációval vannak díszítve.

hellokitty sziget japán turizmus szállás

A gourmet macska

A Hello Kitty Smile négy különböző éttermet is kínál, mindegyik saját témájú specialitásokkal. A Garden Terrace ázsiai ételeket tartalmazó svédasztalt kínál, ahonnan elsöprő kilátás nyílik a szeto beltengerre. A Ryugu Tamatebako étterem az Awaji-sziget környékéről származó, helyi eredetű összetevőket használ. Kipróbálhatjuk a tenger gyümölcseit kínáló grilléttermet, vagy leülhetünk egy délutáni teára a helyszíni kávézóban. Bárhol is étkezünk, a legtöbb ételt eredeti Hello Kitty tányérokban, poharakban és tálakban szolgálják fel, és az ételek egy része Hello-Kitty alakú is.

hellokitty sziget japán turizmus szállás

Csípd el Kittyt a színpadon vagy hívd meg az asztalodhoz

A Hello Kitty Smile-tól mindössze kilenc perces buszútra (vagy 30 perces sétára) található a Hello Kitty Show Box. A Kitty feje alakú épület tökéletes hely Hello Kittyvel való személyes találkozóra. A fő attrakció itt az élő zenei előadás – megtekinthetjük Hello Kitty énekét és táncát a barátaival, és közben elfogyaszthatunk egy pompás ebédet.

Ha pont lekéstük a színpadi bemutatót, akkor se kell csüggednünk, ugyanis délután érdemes elmenni a Hello Kitty Show Boxba. 14 órától a helyszín kávézóvá változik, ahol imádnivaló Hello Kitty desszerteket fogyaszthatunk. És ha üdvözlőjegyet vásárolunk (330 ¥), közelről is találkozhatunk Hello Kittyvel – rögtön az asztalunkhoz jön.

Aludj együtt a leghíresebb macskával

A Hello Kitty teljes élményéhez töltsünk el egy éjszakát a szigeten található Grand Chariot Hotelben, amely három Hello Kitty szobával rendelkezik.  A szobák mindegyike más-más témával díszített. A legnagyobb szoba a Csillagok gubója, amelyen színes csillagok vannak az egész szobában, és akár négy vendég is elfér. A ’70-es évek szobája Hello Kitty illusztrációival díszített eredeti ikonikus kék overalljában. A Natural Forest szobában pedig Hello Kitty és más állatok finom, akvarellszerű illusztrációi várnak minket. Mindkét szoba maximum két fő elszállásolására alkalmas.

Minden szoba saját, egyedi faházban található, és minden bútordarabon, beleértve a tapétát, a párnákat, az éjjeliszekrényt és a függönyöket, Hello Kitty található. Ráadásul, ha itt maradunk, exkluzív Hello Kitty ajándékot és belépőjegyet kapunk a Hello Kitty Smile-ba. Az árak személyenként és éjszakánként 55 055 jentől kezdődnek.

Kitty rajongóknak kötelező úticél!

Ballagó Petra 

Képek és forrás:

https://www.timeout.com/tokyo/travel/awaji-island-hello-kitty-resort
error: Content is protected !!