004369911060985

Hitotsume nyūdō egy hatalmas, egyszemű szerzetes, aki gyaloghintóval utazik az országban, melyet egy szolga vagy egy másik yōkai cipel. Mivel díszes a hintója, sokan megállnak megcsodálni és kíváncsiskodni, vajon ki ülhet a lefüggönyözött kocsiban. Azonban nem tanácsos őt meglesni: ha előbújik, azzal csak veszélyt jelent a többi emberre.

Ez a yōkai démoni, az ōnyūdōkhoz tartozik. Leginkább a magányos utazókat riogatják. Méretüket pillanatok alatt tudják növelni és csökkenteni. Nagyon gyorsak, így elfutni előlük lehetetlen. Támadását sokszor összetévesztik a kitsunével vagy a tanukival.

Legendák

Wakayamában ismerik egy férfi történetét, aki egy csodálatos hintót látott meg sétája közben. Úgy döntött, felmászik egy fára, és meglesi. Ahogy a hintó a fához ért, megállt. A hintóból aztán kilépett egy óriás, egyszemű lény, aki a férfi után mászott a fára. A férfi annyira megijedt, hogy kivonta kardját, azonban abban a pillanatban a lény és a hintó is köddé vált.

Egy kiotói történet szerint az emberek gyakran láttak egy papot, akiről úgy tartották, hogy az Enryaku-ji reinkarnációja. Ez a pap nagyon szigorú volt, és nem szerette a lusta szerzeteseket, sem a korrupciót, sem pedig ha egy szerzetes bűnbe esett. Halála után yōkai lett belőle, aki a bűnös papokat és szerzeteseket bünteti.

Forrás:https://yokai.com/hitotsumenyuudou/

Kép: mesterséges intelligencia szerkesztővel szerkesztett kép

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán